Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obrat. Prosinečki nakonec neodstoupil a zůstává trenérem Bosny

Chorvatský trenér Robert Prosinečki i nadále povede fotbalovou reprezentaci Bosny a Hercegoviny. Padesátiletý kouč původně po sobotní kvalifikační prohře v Arménii odstoupil z funkce, vedení svazu mu ale vyjádřilo podporu. Své rozhodnutí tedy nakonec změnil.

Trenér Robert Prosinečki
zdroj: ČTK/AP

"Bylo by snadné říct, že je konec a odejít, ale rozhodl jsem se zůstat až do konce. V posledních dnech jsem byl v neustálém kontaktu s vedením svazu, a protože mě jednohlasně podpořilo, tak zůstávám trenérem Bosny. Nemohl bych všechny ty lidi zklamat," řekl Prosinečki.

Ještě předtím se národní svaz na svém webu za bronzového medailistu z mistrovství světa v roce 1998 postavil s tím, že si přeje, aby u týmu setrval až do konce smlouvy. Kontrakt Prosinečkimu vyprší po kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2020.

Prosinečki původně odstoupil po porážce 2:4 v Jerevanu. Po ní Bosně v kvalifikační skupině J patří po šesti kolech se ziskem sedmi bodů čtvrté místo. Od první Itálie ji dělí devět bodů a pět od Finska na druhém místě, které jako poslední zaručuje postup.

Bosna dosud na Euru nikdy nestartovala, jejím největším úspěchem v samostatné historii je postup na mistrovství světa v roce 2014.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články