Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nucený týden volna a pomoc od Wisly Krakov. Kobra je na Kosovo připravená, hlásí Ondrášek

Pro mnohé neznámý hráč se po říjnovém vítězném gólu do sítě Anglie stal objevem, který najednou budil zájem. Zdeněk Ondrášek už ale nechává snový debut v reprezentačním dresu za sebou a naplno se koncentruje na závěr kvalifikace mistrovství Evropy, kde by chtěl být opět platným. Po konci ročníku v USA od 19. října nehrál zápas, ale sám věří, že je "kobra" připravená ideálně.  

"Jak jsem říkal už po zápase s Anglií, bylo to skvělé, neuvěřitelné. Ale jeden zápas kariéru nedělá, žit z toho celý život nebudu. Bylo to hezké, ale už je to za námi. Teď je nový zápas, úplně jiný. Pro mě je teď největší cíl Kosovo. Život mi to nezměnilo, možná rodina byla trochu šťastnější a přátelé gratulovali, ale to je vše," řekl Ondrášek.

"Zvýšený zájem jsem samozřejmě vnímal, ale vím, jak to je. Nemusí to trvat furt, může se to obrátit lusknutím prstu. Když chce být člověk oblíbený, aby ho lidi měli rádi, musí na hřišti pokaždé nechat všechno," dodal třicetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaclík: Věřím, že ukážeme, že si Euro zasloužíme

Hned po zápase s Anglií ho zchladilo vyřazení jeho Dallasu v prodloužení prvního kola play-off americké ligy MLS od pozdějšího vítěze Seattlu. "Tu Anglii jsem si pár dní užil, ale přišla studená sprcha hned za týden, když jsme vypadli v play-off. Takže takové nahoru dolů. Byli jsme hodně zklamaní, protože jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Soupeř tu sezonu neměl úplně super, ale pak se to otočilo. To je kouzlo play-off. Ale viděl jsem v MLS lepší týmy než oni," podotkl Ondrášek.

Po konci sezony se udržoval v tréninku. "Týden jsem musel trénovat sám, protože pravidla MLS jsou taková, že když skončíte, musí mít tým včetně trenérů volno. Takže jsem se dal trochu do kupy, furt jsem se ale musel hýbat. Pak jsem trénoval normálně s týmem a od minulého pondělí s Wislou Krakov. Měl jsem i více času srovnat se s časovým posunem. Cítím se dobře a samozřejmě mi chybí zápasy, už se nemůžu dočkat. Jestli dostanu šanci, tak se těším na hřiště," řekl Ondrášek.

Při absenci zraněného Patrika Schicka se reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý bude rozhodovat do útoku mezi Ondráškem a Michaelem Krmenčíkem. "Každý se chce v tréninku ukázat trenérovi, že je dobře připravený. Ještě jsme se nepoprali jeden na jednoho (s Krmenčíkem), ale určitě je vidět, že každý chceme ukázat to nejlepší. Kobra je připravená udělat vše pro to, abychom vyhráli," usmál se Ondrášek s odkazem na přezdívku, kterou dostal při působení v Českých Budějovicích.

V USA má za sebou první sezonu a nad změnou dresu neuvažuje. "Už mám koupenou i letenku na leden. Mám smlouvu ještě na rok, Dallas má navíc opci. Vůbec mi nepřišlo do hlavy, že bych tam neměl letět," řekl.

V neděli český celek zakončí kvalifikaci v Bulharsku a poprvé nastoupí v nové sadě venkovních dresů, které mají svítivě zelenou barvu. "Já jsem si takovou barvu chtěl dát ve 13 nebo 15 letech na hlavu, naštěstí mi to táta nedovolil. Pak jsem si hlavu oholil," bavil novináře Ondrášek.

"Je to něco jiného, slyším od přátel a rodiny, že je to možná i šokující. Vždy byly červená, modrá a bílá barva. Ale stejně je to nakonec v každém zápase o výkonu na hřišti. S růžovou už bych ale mohl mít trošku jiný názor," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články