Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Několik fanoušků českých fotbalistů mělo být v Prištině napadeno

Několik českých fanoušků se mělo před sobotním utkáním fotbalové evropské kvalifikace proti Kosovu a po zápase stát v ulicích Prištiny obětí přepadení. České velvyslanectví ale žádný incident hlášen nemá. Jednoho příznivce skupina útočníků údajně povalila na zem, kde ho zkopala. Podle médií byli agresory radikální a nacionalističtí fanoušci tamního klubu FC Priština.

Černohorský web mondo.me s odkazem na prištinská média uvedl, že kosovští chuligáni zveřejnili z přepadení na svém facebookovém profilu video, které později odstranili. Bylo na něm vidět několik útočníků, jak kopou do ležícího muže s českou vlajkou. Kosovská policie podle balkánských médií dosud nevydala žádné oficiální prohlášení.

"Česká ambasáda informaci nepotvrdila. Místní policie nemá hlášeno žádné přepadení v souvislosti s českými fanoušky," uvedl Robert Řehák z tiskového odboru českého ministerstva zahraničí.

Útok měl souviset s incidentem, který se stal den před utkáním. Kosovská policie poblíž Prištiny zatkla osm českých fanoušků, mířících na zápas se symboly na podporu Srbska, které neuznává nezávislost Kosova. Příznivci u sebe měli dron, srbskou vlajku a transparent s nápisem Kosovo je Srbsko. Po výslechu na policii dostali pokutu a byli propuštěni.

Atmosféra při zápase v Prištině byla zřejmě i vinou incidentu velmi vypjatá. Někteří fanoušci pískali před utkáním při české hymně a stejně v úvodu doprovázeli i každý kontakt hostů s míčem. Kosovo zvítězilo 2:1 a sesadilo celek Jaroslava Šilhavého z postupového druhého místa ve skupině.

Na zadržení českých fanoušků reagovali při domácím kvalifikačním utkání s Portugalskem srbští příznivci. Na stadionu v Bělehradu roztáhli transparent "Děkujeme vám za boj pro Kosovo!" a v hledišti se objevilo i několik českých vlajek s nápisem "Díky".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články