Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na Kosovo do Plzně. Češi věří v listopadové klíčové bitvě ve velkou podporu

Možná klíčové utkání celé kvalifikace mistrovství Evropy čeští fotbalisté odehrají v Plzni. Reprezentace zde 14. listopadu přivítá Kosovo. Předprodej vstupenek začne v polovině října, lístky budou stát od 290 do 690 korun.

Reprezentace se podruhé v probíhající kvalifikaci představí mimo Prahu, v červnu v Olomouci porazila Černou Horu 3:0. V Plzni drží samostatný národní celek stoprocentní bilanci, vyhrál tam všechny čtyři dosavadní zápasy. Naposledy se v Doosan areně představil předloni při vítězství 5:0 nad San Marinem.

"Chceme, aby česká reprezentace hrála po celé republice, nejenom v Praze. Z toho důvodu jsme už letos hráli v Olomouci," uvedl předseda asociace Martin Malík.

"V Plzni jsou navíc skvělí fanoušci, což dokazují při domácích zápasech Viktorie. Věříme, že i nás v tomto důležitém zápase poženou dopředu a vytvoří pro náš národní tým skutečně domácí prostředí. Krásný a opravený stadion navíc odpovídá všem předpisům UEFA," dodal Malík.

Reprezentace přivítá Kosovo 14. listopadu a půjde o její předposlední z osmi kvalifikačních zápasů. Skupinu zakončí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého o tři dny později v Bulharsku.

Kosovo je pro národní tým momentálně hlavním soupeřem v boji o postupové druhé místo v tabulce, které český celek drží před balkánským soupeřem o jediný bod. Skupinu vede dosud stoprocentní Anglie, kterou reprezentanti přivítají v nejbližším utkání 11. října v pražském Edenu. Tři dny nato sehrají přípravný zápas se Severním Irskem.

Kosovu má český celek co vracet, neboť v září na jeho půdě podlehl 1:2. "S Kosovem se asi bude rozhodovat, a tak to bude strašně důležitý zápas. Zatím na něj nijak zvlášť nemyslíme, protože máme v hlavách hlavně říjnový sraz a zápasy proti Anglii a Severnímu Irsku. Ale věřím, že fanoušci v Plzni vytvoří našemu týmu skvělou podporu," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články