Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lístky na Kosovo nakonec nejenom v Plzni. FAČR povolí nákup i přes internet

Kdo chce na klíčové utkání českých fotbalistů v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy s Kosovem, nebude muset kvůli lístkům jet až do Plzně. Fotbalová asociace ČR, která prvotně nechtěla jiný druh prodeje kvůli bezpečnosti, změnila názor a nakonec budou vstupenky k dispozici i přes internet.

Fanoušci si rezervované lístky poté buď vyzvednou těsně před zápasem v Plzni, nebo je dostanou poštou. Stejně jako při prodeji na pokladnách stadionu ve Štruncových sadech, kde se utkání 14. listopadu uskuteční a výhra reprezentaci zajistí účast na Euru, bude při rezervaci na webu www.vstupenkyfotbal.cz možné na jeden občanský průkaz pořídit pouze čtyři vstupenky. Bude nutné nadiktovat zbylá jména a čísla občanských průkazů, které u sebe ale zájemce fyzicky mít nemusí.

"Rozhodnutí o adresném prodeji lístků na pokladnách Doosan Areny jsme museli kvůli aktuálním bezpečnostním informacím a rizikům udělat okamžitě, protože všechny naše kroky už v tu chvíli směřovaly k plánovanému čtvrtečnímu startu klasického on-line prodeje," uvedl předseda FAČR Martin Malík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kosovo - Česko

"Teprve následně jsme se mohli začít zabývat tím, zda a jak jsme schopni fanouškům mimo plzeňský region zajistit při dodržení přijatých bezpečnostních opatření přístup ke vstupenkám, aniž by do Plzně museli cestovat jednou za účelem nákupu vstupenek a podruhé na samotné utkání," dodal.

V pokladnách plzeňského stadionu odstartuje předprodej vstupenek ve středu 23. října v devět hodin ráno. Na internetu bude možné lístky rezervovat už od osmi hodin 21. října. V obou případech jsou vstupenky k dispozici pouze českým občanům a jsou vázané na občanský průkaz. Ceny se pohybují od 290 korun do 690 korun.

Manažer národního týmu Libor Sionko dodal, že FAČR si uvědomuje, že zpřísněný prodej je pro české fanoušky komplikací, ale kvůli bezpečnostní situaci šlo o nezbytný krok. "K mimořádným bezpečnostním opatřením jsme sáhli pouze pod tíhou bezpečnostních informací za účelem ochrany zdraví všech aktérů zápasu," uvedl.

"A také abychom vyloučili možnost, že snaha českého národního týmu o postup na Euro bude negativně ovlivněna bodovým postihem za chování občanů cizích států, kteří chtějí využít fotbalového utkání k politickým protestům. Za reprezentaci věříme, že čeští fanoušci tuto snahu fotbalové asociace pochopí," dodal Sionko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články