Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Lingr si to ve Feyenoordu užívá a k Albánii říká: Nic než tři body nebereme

Už patří nizozemskému Feyenoordu Rotterdam, ale po deseti dnech se Ondřej Lingr rád vrátil do Edenu, odkud do svého nového týmu přestoupil. Teď se tu připravuje s národním týmem na důležitý zápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Albánii, která je ve skupině druhá za českým celkem. Zápas Česko – Albánie můžete sledovat v přímém přenosu od 20:05 na Čt sport i na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Lingr: Feyenoord je splněný sen

Čtvrteční zápas bývalý fotbalista Slavie rozhodně nebere na lehkou váhu. "Nebreme to tak, že je to odpočinek. Motivace postoupit na Euro je veliká. Jsem rád, že zase jsem v Česku, už mi to chybělo. Máme velký cíl a je to super," říká.

O jeho přestupu do zahraničí se dlouho spekulovalo a pak se to odehrálo hodně rychle. "Nebyla to přetvářka. Trvalo to delší dobu, ale já jsem čekal jestli přijde něco zajímavého pro klub i pro mě, nakonec to přišlo a bylo to zajímavé pro všechny strany. Nabídka ze Feyenoordu byla splněný sen," tvrdí.

V novém působišti je zatím naprosto spokojený. "První den mě praštilo do očí všechno – čekal na mě řidič, přijel jsem do nádherného tréninkového centra, ujal se mě medical tým. Věděli o mně všechno, jaký jsem typ hráče. Jsem rád, že mohu hrát za takový klub."

V Nizozemském týmu je jen pár dnů, ale spokojenost z něho jen září. "Dosud jsem byl v hotelu, ale už jsem si vyhlédl apartmán v dojezdové vzdálenosti – deset minut. Rotterdam je krásné město a nejsou tam zácpy jako v Praze, takže i doprava je v pohodě. Tam to nebude problém."

Už si připsal pár minut za nový tým, když v neděli nastoupil v Utrechtu, kde Feyenoord vyhrál 5:1, a Lingr ještě stačil nahrát na poslední gól. "Doufal jsem v to a jsem rád, že mi trenér dal šanci. Dal mě tam, i když jsem byl po drobném zranění. Vyšlo to na pár minut. Věřím, že čas na hřišti bude přibývat, hrajeme i Ligu mistrů," barví si budoucnost v jasných barvách.

Teď je ale Lingrovým hlavním cílem uspět proti Albánii. "Nečeká se nic jiného něž výhra. Jsou za námi druzí a za měsíc hrajeme u nich, Takže tohle je klíčový zápas. Musíme podat výborný výkon, nic jiného než tři body nebereme," končí rozhovor pro ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články