Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jovovič sbíral informace u jabloneckého Doležala a říká: Češi jsou favorité, my máme motivaci

Jablonecký záložník Vladimir Jovovič se ukázal být jako důležitý zdroj informací před kvalifikací české reprezentace s Černou Horou. Ta by se ráda poprvé v historii dostala na mistrovství Evropy a zprávy od Jovoviče mohou hrát podle černohorského obránce Marka Vešoviče klíčovou roli. Přímý přenos utkání Česko - Černá Hora sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Jablonecký Vladimir Jovovič v utkání s Rennes
zdroj: REUTERS autor: Stephane Mahe

"V předchozích dnech nás Vladimir seznámil s českým týmem. Víme, že docela dost hráčů působí ve Slavii. Pro nás je každá informace důležitá, něco jsme si zjistili sami, udělali jsme nějaké rozbory a analýzy. Doufáme, že nám to bude užitečné," řekl Vešovič.

Jovovič v rozhovoru pro ČT sport přiznal, že před příchodem do Česka znal Spartu, Slavii, Plzeň, Liberec. "O Jablonci jsem slyšel jen trochu. Pak jsem se podíval na internet a našel si, že v tom klubu hrálo hodně hráčů, kteří pak měli úspěšnou kariéru. V té době mi hodně pomohli Jankovič a Mehanovič, kteří v Jablonci hráli."

Vešovič, který hraje za Legie Varšava, považuje domácí tým za hodně kvalitní. Vyzdvihl hlavně útočníka Patrika Schicka a obránce Pavla Kadeřábka. "Mimo těchto vynikajících osobností víme moc dobře, že Čechy charakterizuje týmová hra. Víme o hráčích, že mají i dobré fyzické parametry. Slabé a silné stránky si necháme pro sebe. Doufáme, že ukážeme to, co je v nás," konstatoval Vešovič.

"Fotbal v Česku je na vyšší úrovni než v Černé Hoře nebo Srbsku. Jsou tady lepší stadiony. Na zápasy tu chodí mnohem více lidí. Utkání jsou náročnější, každý hráč je dobře silově vybavený a rychlý. Ale mně to vyhovuje, jsem stejný typ," dodal Jovovič.

Černohorci nepřijeli do Olomouce v lehké situaci. Srbský hlavní trenér Ljubiša Tumbakovič byl odvolán poté, co odmítl být na lavičce v pátečním kvalifikačním zápase s Kosovem (1:1), jehož samostatnost Srbsko neuznává.

Mužstvo převzala dvojice dosavadních asistentů Miodrag Džudovič a Dragoje Lekovič. Černá Hora je navíc po třech zápasech poslední ve skupině A se dvěma body a nejhorším skóre 3:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Černá Hora - Kosovo

"Vzhledem k tomu, co se stalo v naší reprezentaci, můžu říct, že atmosféra je opravdu výborná. Zapomněli jsme to, co se v minulých dnech stalo, a jsme plně soustředěni na zítřejší zápas. Chceme ukázat dobrou hru a především získat nějaké body, které jsou v kvalifikaci velmi důležité," uvedl Vešovič.

Jovovič o českém týmu hovořil i se svým spoluhráčem z Jablonce Martinem Doležalem. "Doufám, že to bude férový souboj, a ať vyhraje ten, kdo bude lepší. Češi mají velkou kvalitu. Některé hráče mají v nejlepších soutěžích v Evropě. Myslím ale, že Černá Hora udělala v posledních letech velký krok dopředu."

Utkání čeká velice náročné a favorizuje český tým. "Ale pro nás všechny je to obrovská motivace, poprvé v historii dostat naši reprezentaci na mistrovství Evropy," prohlásil Jovovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články