Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jedeme do Černé Hory vyhrát, tvrdí hráči, ale soupeř porazil Maďarsko a věří si

Po sprše v Kosovu si chtějí fotbaloví reprezentanti v Černé Hoře spravit náladu a vrátit se na postupovou pozici v tabulce. Cestu na EURO zajišťuje druhé místo za vedoucí Anglií, která podle všeho nebude mít konkurenci, a tým Jaroslava Šilhavého má svůj osud stále ve své moci. K tomu ale dnes v Podgorici potřebuje vyhrát. Ovšem Černá Hora musí vyhrát také, jestli si chce uchovat aspoň naději. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 20:15 na ČT sport i na webu ctsport.cz

V polovině kvalifikace je český výběr ve skupině třetí, dva body za Kosovem a tři za Anglií, jež má však ještě o zápas méně. Černá Hora, kterou v červnu v Olomouci Češi porazili jasně 3:0, v kvalifikaci zatím nevyhrála a na Česko ztrácí čtyři body.

Na Euro jdou z každé skupiny přímo první dva týmy, o další čtyři místa se utká 16 nepostupujících celků podle umístění v Lize národů. Po rozdělení Československa český celek ještě nechyběl na žádném ze šesti evropských šampionátů.

"Porážkou v Kosovu jsme si cestu za postupem ztížili. Ale dáme se dohromady, o to se nebojím. Samozřejmě všichni umíme počítat, v Černé Hoře musíme vyhrát, abychom se udrželi nahoře a hráli až do konce o postup," řekl trenér Šilhavý jasně.

"Všichni viděli, že v Kosovu to nebyl náš výkon. Je dobře, že se v tom nepovedeném utkání nemusíme babrat a máme možnost to hned odčinit. Naše reakce musí být taková, že si všichni řeknou: OK, byl to ojedinělý výpadek a tady zase vidíme ty kluky, které jsme viděli před třemi měsíci," dodal bek Pavel Kadeřábek.

"Kosovo hraje dvakrát s Anglií, pak jede k nám. Pořád to máme ve svých rukách, ale je to tak, že musíme vyhrát, abychom se dostali zpátky do situace, že nás budou nahánět oni," konstatoval brankář Tomáš Vaclík.

Kadeřábek ale před Černou Horou přece jen vyzývá k ostražitosti. "Sice to skončilo 3:0, ale tak hladké to nebylo," připomněl červnovou výhru 3:0 v Olomouci. "Dali jsme gól skoro ze všeho. Že bychom je herně přejeli, to ne. Bylo tam pořád dost prostoru na zlepšení," upozornil obránce.

Černá Hora ve čtvrtek v přípravě doma porazila Maďarsko 2:1 a v sedmém zápase letos poprvé zvítězila. Tým prvně vedl bosenský kouč Faruk Hadžibegič, který nahradil Srba Ljubišu Tumbakoviče. Ten byl před červnovým soubojem s Čechy odvolán kvůli tomu, že odmítl být na lavičce při předchozím utkání s Kosovem, jehož samostatnost Srbsko neuznává.

Černohorci mají zřejmě poslední možnost zabojovat o postup. Tuší to i Vladimir Jovovič, který by se mohl na hřišti potkat se spoluhráčem z Jablonce Martinem Doležalem. "Je to pro nás moc důležitý zápas. Bude určitě jiný než ten červnový v Olomouci, kde kvůli zranění chyběli někteří hráči. Doufáme, že předvedeme dobrý výkon s dobrým výsledkem, i když Češi jsou favoritem," uvedl Jovovič.

"Možná je to pro nás klíčový zápas. Výhra nad Maďarskem nám dodala sebevědomí, protože jsme zvítězili po dlouhé době. Porážka v Kosovu určitě bude mít na Čechy vliv. Mohlo by to pro nás být dobře, protože budou pod větším tlakem," dodal záložník Nikola Vukčevič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články