Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je to jeden z důvodů, proč každý den trénuji, ale musím zůstat na zemi, řekl o nominaci Král

Jaro mu vychází skvěle. Přestoupil do Slavie, získal si místo v základní sestavě a prezentuje se skvělými výkony. Aby toho nebylo málo, nyní se Alex Král dočkal premiérové pozvánky do reprezentačního A-týmu. Dvacetiletý defenzivní univerzál a jediný nováček ve výběru trenéra Jaroslava Šilhavého přiznal, že toto je přesně důvod, proč každý den trénuje, a v národním týmu by se rád udržel.

Alex Král slaví se spoluhráči ze Slavie gól v síti Sevilly
zdroj: REUTERS autor: Marcelo del Pozo

"Vzhledem k tomu, že jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi od sedmnáctky, tak z toho mám samozřejmě radost. Je to moje první pozvánka do A-týmu a je to přesně jeden z těch důvodů, proč každý den trénuji a všechny věci okolo fotbalu dělám naplno," řekl Král.

O nečekané pozvánce ho informoval telefonátem osobně reprezentační kouč. "V tu chvíli jsem byl samozřejmě hrozně rád. Hodně mě pozvánka potěšila a velmi si vážím toho, že jsem dostal šanci s kluky odjet. Nominace je pro mě rozhodně další motivací, ale jednak je obrovsky náročné se do reprezentace dostat, zvlášť do A-týmu, a mnohem těžší je se tam udržet," konstatoval Král.

"Tímhle pro mě rozhodně nic nekončí a vzhledem k tomu, že už teď dostanu šanci si k tomu, jak se říká, čuchnout, tak se v reprezentaci budu chtít i udržet. Bude záležet jenom na mně, jaké budu podávat výkony ve Slavii," doplnil Král, který se v zimě vrátil do Slavie z Teplic.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Šilhavý oznámil nominaci reprezentace pro dvojzápas v Anglii a s Brazílií

V nabité konkurenci ligového lídra se nečekaně rychle zabydlel v základní sestavě a ve čtvrtek v Seville dokonce vstřelil gól, jímž pomohl Slavii k remíze 2:2 v úvodním osmifinále Evropské ligy.

"Samozřejmě vnímám, jak to jde rychle. Stejně tak rychle, jak to jde nahoru, to ale může jít i dolů. Proto je nyní potřeba zůstat nohama na zemi a nejdůležitější je se na zápasy připravovat v hlavě, protože fotbal je hrozně nevyzpytatelný. Já jenom doufám, že to bude mít vzestupnou tendenci," přál si Král.

Na úvodní zápas evropské kvalifikace proti Anglii ve Wembley i na následný přípravný duel s Brazílií na stadionu Slavie v Edenu se nesmírně těší.

"Jsou to dva krásné zápasy. Jeden se bude hrát právě na stadionu ve Wembley, kde bude úžasná atmosféra, a druhý se bude hrát proti Brazílii u nás doma, kde bude také vyprodáno," řekl Král. "Jsou to atraktivní týmy, přitáhnou spoustu lidí. Já jsem jenom rád, že na sraz jedu a že se s takovými hráči můžu porovnat, pokud samozřejmě dostanu prostor," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články