Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté už jsou v Černé Hoře. Kosovo se nepovedlo, ale teď to zvládneme, říká Vaclík

Komplikace. To je slovo, které mimo jiné vystihuje prohru českých fotbalistů 1:2 s Kosovem. Boj o mistrovství Evropy 2020 je tak hned zamotanější. Čeští fotbalisté nezdar vstřebávají už v Černé Hoře, kam se přesunuli k dalšími duelu skupiny. Utkání Černá Hora - Česko odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz v úterý od 20:15.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Všichni samozřejmě víme, že se to nepovedlo. Je to velká komplikace, ale za dva dny hrajeme znovu. Zkusíme najít pozitivní, z negativního se poučíme a v úterý to zvládneme," řekl brankář Tomáš Vaclík, kterého se spoluhráči čekal právě ještě rozbor prohraného duelu v Kosovu.

"S klukama Kosovo ještě trochu probereme. Ale je zbytečné se v tom zase moc babrat. Víme, že jsme to pokazili, ale teď už nemá cenu se dívat za sebe a musíme koukat na Černou Horu, abychom to zvládli," dodal bek Pavel Kadeřábek.

Reprezentanti v sobotu nenavázali na dvě červnové domácí výhry nad Bulharskem a Černou Horou a po porážce v Prištině klesli v pětičlenné skupině na nepostupové třetí místo. Po polovině z osmi zápasů kvalifikace ztrácejí na druhé Kosovo dva body.

"Rána to samozřejmě je. Všichni jsme si představovali, že vyhrajeme a odskočíme. Zatím to není zásadní komplikace, Kosovo ještě nehrálo s Anglií. Jenže my musíme své zápasy zvládat a způsobem jako v Kosovu to nepůjde. Naše reakce musí být taková, že všichni řeknou, že to byl ojedinělý výpadek," uvedl Kadeřábek.

Dopoledne český celek na hřišti jednoho z druholigových týmů v Podgorici trénoval. Žádný z hráčů nemá po sobotním zápase větší zdravotní problémy. Na tréninku nechyběl ani útočník Patrik Schick, který měl drobné potíže s nohou.

"Bylo to klasicky rozdělené na ty, co hráli, a ty, co odehráli menší část, nebo nenastoupili vůbec. Odpoledne video, zítra ráno budeme mít video na úterního soupeře, potom trénink a v úterý budeme hrát. Takže je to rychlé," poznamenal Vaclík. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články