Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

FAČR čeká na vyjádření UEFA ke skandálu v Sofii. Lístky na Bulharsko zatím nepotvrzuje

Objednávat lístky na duel kvalifikace mistrovství Evropy v Bulharsku čeští fanoušci mohou, zda je ale skutečně dostanou, není jisté. Fotbalová asociace ČR dočasně nepotvrzuje objednané vstupenky na listopadový zápas kvůli disciplinárnímu řízení, které Evropská fotbalová unie UEFA zahájila s bulharským svazem kvůli rasismu při utkání s Anglií. Jedním z možných trestů je totiž i uzavření stadionu.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Fanoušci mohou lístky do Bulharska za 390 korun sice dál objednávat, ale potvrzení s podrobnými informacemi zatím nedostanou. Vyrozumění obdrží zájemci nejdříve v úterý 22. října, i když předprodej měl původně skončit o den dříve.

"Chceme předejít situaci, kdy si naši fanoušci zařídí dovolenou, nakoupí letenky a nakonec se na zápas kvůli trestu pro bulharský svaz nedostanou. V tuto chvíli čekáme na rozhodnutí disciplinární komise a informace, které s tím souvisejí," uvedl mluvčí české reprezentace Petr Šedivý.

Co o reprezentaci řekl výkon s Anglií a jak blízko je ME? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Pondělní kvalifikační utkání mezi Bulharskem a Anglií (0:6) bylo v Sofii kvůli urážlivým pokřikům v prvním poločase dvakrát přerušeno a podle pravidel UEFA mohlo být i předčasně ukončeno. Skandální chování diváků už stálo místo šéfa bulharského fotbalu Borise Michajlova. UEFA oznámila, že zahájila řízení za rasismus včetně nevhodných popěvků a nacistických pozdravů, vhazování předmětů a rušení při anglické hymně.

Bulhaři už proti Anglii měli kvůli rasistickým incidentům z duelů s Kosovem a ČR uzavřenou část stadionu. Nyní by mohli dostat ještě tvrdší tresty, včetně uzavření celého stadionu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články