Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Do dalšího zápasu půjdu s větším sebevědomím, prohlásil Schick po sestřelení Bulharska

Poprvé v reprezentační kariéře prožil dvougólový večer a zároveň nasměroval tým k důležitému vítězství. Patrik Schick otočil šestou a sedmou trefou v národním dresu utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Bulharsku (2:1). Po nikterak povedené klubové sezoně v AS Řím si zvýšil sebevědomí.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Každý útočník chce dávat góly a když je nedává, tak se cítí pod tlakem. Jsem rád, že mi to tam dvakrát spadlo. Do dalšího zápasu půjdu s větším sebevědomím," řekl Schick, který si připsal sedmnáctý start v reprezentaci.

"Co se týče gólů, byl to můj nejlepší duel v národním týmu. Myslím si, že ani s Brazílií to nebyl špatný výkon," srovnal Schick páteční klání s březnovou přípravou v Edenu, ve které Češi prohráli 1:3.

V "nároďáku" se mu daří lépe než v italském celku – v uplynulé sezoně dal ve 32 soutěžních střetnutích pět gólů. "Hrajeme tady jinak. Cítím se víc ve hře, víc na balonu a dostávám se víc do šancí. To je rozdíl," konstatoval sparťanský odchovanec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Bulharsko

Bulharsko zaskočilo Česko už ve třetí minutě úvodní brankou. "Trefa z prvního centru nebyla příjemná. Byla to facka, která nás ovšem nakopla. Ve zbytku prvního poločasu jsme byli lepší, měli jsme tam nějaké závary a nadějné akce. Mohli jsme dát víc než jeden gól. Naštěstí nás to neshodilo dolů," řekl Schick.

"Když mužstvo dokáže výsledek otočit, ukáže, že má vnitřní sílu. I lidé to ocenili a fandili, i když jsme prohrávali. I tím výkonem jsme je dostali na svou stranu a povzbuzovali až do konce, což bylo super."

Z prvního zásahu se radoval v 19. minutě poté, co mu hostující Kristian Dimitrov ve snaze vypíchnout míč Jakubu Janktovi nabil na střelu. Pět minut po pauze pak vstřelil vítěznou branku, když nezaváhal po kolmici od kapitána Marka Suchého.

A v 75. minutě dokonce překonal strážce bulharské svatyně hlavičkou potřetí, jenže kvůli ofsajdu se skóre nezměnilo. "Tam byl asi trošičku ofsajd, takže to mě mrzí. Pak jsem dal ještě v prvním poločase hlavičkou po rohu břevno. Šance na hattrick byly, ale nemrzí mě, že jsem dal jen dva góly," pokračoval Schick.

Třiadvacetiletý forvard ocenil také spoluhráče. "Musím poděkovat klukům, co hráli za mnou. Odběhali strašné kvantum metrů, což bylo strašně důležité. Pak jsem z toho mohl těžit."

Dvě minuty po neuznané brance vystřídal. "Avizoval jsem to. Nepřijel jsem herně vytížený. Když nehrajete, cítíte, že je zápasová kondice jiná než tréninková. To jsem na sobě pociťoval. Do dalšího utkání jsem tohle potřeboval, dostat do sebe zpět herní vytížení. Myslím si, že to ještě půjde nahoru," uvedl Schick.

Češi si po drtivé prohře 0:5 v Anglii v úvodu kvalifikace připsali první body ve skupině. "Už předtím jsem říkal, že zápas bude velmi důležitý pro další vývoj skupiny, jestli chceme pomýšlet na druhé místo. Bylo to klíčové vítězství," myslí si Schick.

"S kým vyhrát, když ne s Bulharskem? Ve finále musíme tahle utkání vyhrávat všechna, jestli chceme pomýšlet na druhé místo. Myslím si, že Bulharsko je soupeř, kterého bychom měli porážet vždy," podotkl.

V pondělí čeká v Olomouci národní tým duel s Černou Horou. "Bude to o něco nepříjemnější soupeř. Bude to taková válka, hodně soubojů," zakončil Schick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články