Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Debutant Ševčík si plní sen. Být u klíčových zápasů je úplně fantastické, říká

Splnění dětského snu. Debut by to mohl být jako hrom. Petr Ševčík má radost, že může být u rozhodujících zápasů o postup na mistrovství Evropy. Pětadvacetiletý záložník, který byl dodatečně povolán na nadcházející kvalifikační duely s Kosovem a v Bulharsku, si zároveň pochvaluje, že má v týmu hned sedm spoluhráčů za Slavie.

"Každý malý kluk, když už hraje fotbal, sní o tom, aby se jednou dostal do reprezentace. Jsou to úplně super pocity," řekl pro klubovou televizi Ševčík.

Pokud reprezentanti ve čtvrtek v Plzni porazí Kosovo, zajistí si s předstihem účast na šampionátu v příštím roce. "Být u klíčových zápasů, kdy můžeme slavit postup, je úplně fantastické. Protože - když to řeknu blbě - k tomu přijdu jak slepý k houslím. Pro mě to bude, pokud se nám to podaří, určitě krásný zážitek," uvedl Ševčík.

Ve výběru reprezentačního trenéra Jaroslava Šilhavého se stal už osmým hráčem z pražské Slavie, která suverénně vede českou ligu. "Určitě je to lepší, že nepůjdu do nějakého cizího prostředí a budu tam mít kluky, s kterými se vidím denně. To je dobré," prohlásil Ševčík.

Slávistický oktet, plzeňské trio

Životní zápas si už v národním týmu prožil plzeňský obránce Jakub Brabec. Speciální pro něj je, že se hraje ve Štruncových sadech. "Jsem rád, že je to v tenhle okamžik v Plzni. Uvidíme, kdo z nás Plzeňáků dostane šanci, jsme tu tři. Pro mě osobně, kdybych hrál, to může být nějakým způsobem výhoda než hrát na jiném stadionu. Ale je nás tam 11, jeden člověk to moc neovlivní," usmál se Brabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Realizační tým reprezentace oznámil dodatečnou nominaci na kvalifikaci o ME

"S Anglií to byl obrovský zážitek, asi životní zápas. Plný stadion tady doma, ještě po takovém průběhu, že se nám podařilo vyhrát. Takové vyhodnocení daného utkání ale přijde až s nějakou dobou zpětně, dnes to ještě až tak nevnímám. Pro mě bude hlavně důležité, aby to utkání, které jsme zvládli, pomohlo k postupu. Věřím, že to ve čtvrtek skončí vítězně," řekl Brabec.

V úvodním vzájemném duelu v Prištině, kde Kosovo v září vyhrálo 2:1, nenastoupil. "V tom utkání hodně těžili z toho, že hráli doma. Věřím, že jim to teď může chybět. Když se podíváme na soupisku, na hráče, v jakých klubech nastupují, je to kvalitní tým. Takhle Kosovo dřív brané nebylo. Ale my se nemůžeme za nic schovávat, i my máme kvalitní mužstvo, hrajeme doma, takže věřím, že to bude vidět na hřišti," řekl Brabec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články