Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Darida snad bude na zářijovou kvalifikaci zdravý, věří Šilhavý. Ve hře je také Hložek

Zářijové pokračování evropské kvalifikace se kvapem blíží, svěřence Jaroslava Šilhavého čeká dvojutkání v Kosovu a Černé Hoře. V hlavě už se trenérovi národního týmu rodí nominace a zároveň věří, že by v ní mohli být i uzdravení záložníci Vladimír Darida s Antonínem Barákem, kteří národnímu týmu naposledy kvůli zranění scházeli. Kvalifikační utkání českého týmu odvysílá v září ČT sport a web ctsport.cz.

"Uteklo to rychle, teď už zbývá poslední měsíc. Někteří hráči jsou ještě v přípravě, uvidíme, jak bude finální fáze probíhat. Okruh hráčů je stálý. Zranění hráči vyjma Bořka Dočkala se uzdravují, ať už je to Tonda Barák nebo Vláďa Darida. Věřím, že budou k dispozici," řekl Šilhavý.

Nevyloučil, že by na důležitý zářijový dvojzápas mohl povolat i nějakého nováčka. "Skloňují se mladí jako Hložek, Matoušek, Sadílek. Je to velký příslib pro náš fotbal, jsou hodně sledovaní. Pak jsou tam z ligy některá další jména, ale nechtěl bych to teď publikovat," uvedl Šilhavý.

Jeho svěřenci po dvou červnových výhrách figurují v kvalifikační skupině na postupovém druhém místě o bod před třetím Kosovem. "Jsou nejblíže, proto jsou asi náš největší konkurent. Troufám si říct, že Kosovo je z těch tří týmů Kosovo, Černá Hora a Bulharsko takové nejkompaktnější. Řadil bych je malinko výš. Doma ještě budou mít výhodu domácího prostředí, nicméně věřím, že ten zápas zvládneme," řekl Šilhavý.

Kosovo zatím doma odehrálo jeden zápas, v němž remizovalo s Bulharskem, další čtyři body získalo venku. "Prostředí bude bouřlivé, ale co byl Tomáš Galásek na zápase Bulharska v Kosovu, tak to probíhalo normálně. Žádný problém tam nebyl. Věřím, že to bude v klidu," podotkl Šilhavý.

V Kosovu se český tým představí 7. září, o tři dny později nastoupí v Černé Hoře. "Příjemné to cestování není, ale zase to není tak daleko. Budeme dva dny v Kosovu a hned po zápase přeletíme do Černé Hory. Tam se budeme připravovat na druhý zápas," nastínil Šilhavý.

Do srazu týmu ještě plánuje vyrazit do zahraničí za krajánky. "Byli jsme se teď podívat na přípravném utkání Augsburgu s Boloňou. Viděli jsme Marka Suchého a Láďu Krejčího na opačné straně. Tady u nás samozřejmě máme pořád na očích Slavii, Plzeň, Spartu i ostatní tuzemské týmy, kdyby se tam někdo objevil. Chystáme se ještě do Itálie a pravděpodobně do Anglie, minimálně s těmi kluky promluvit. Teď je to to finále," uvedl kouč.

Nepovažuje za problém, že česká liga měla kvůli nadstavbě rekordně krátkou letní pauzu a začala nezvykle brzo. "Věřím, že ne, naopak. Samozřejmě kluci, co hráli za nároďák, neměli odpočinek takový. Ale trenéři to většinou přizpůsobili. Naše liga začala jako jedna z prvních, kluci už herní praxi mají, což bylo vidět třeba na Spartě proti Trabzonsporu," dodal Šilhavý.

Šilhavý driloval novináře

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý si našel čas na netradiční trénink. V Praze na Strahově si vzal na starost dvě desítky novinářů. Rozcvičku měl na starosti kondiční trenér Ondřej Bejbl. Šilhavý pak spolu s asistentem Jiřím Chytrým připravili pestrý trénink, v němž byla klíčová hra s míčem. A na závěr nechybělo ani utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články