Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Další změna v nominaci. Kadeřábka nahradí Řezník, který se po roce vrací do reprezentace

Po Davidu Pavelkovi, Davidu Hovorkovi a Filipu Novákovi vypadl z reprezentační nominace na kvalifikační utkání proti Anglii a Severnímu Irsku také Pavel Kadeřábek. Na pozici obránce ho nahradí Radim Řezník z Plzně, který hrál za Česko naposledy loni v září. Tým už se v Praze chystá kompletní, připojil se i útočník Zdeněk Ondrášek z Dallasu.

Místo výše zmíněných už dříve povolal trenér Jaroslav Šilhavý Stefana Simiče a Jaromíra Zmrhala.

"Je to smůla, ale prostě to musíme přijmout. I takové situace fotbal přináší a my se s tím musíme vypořádat. Hráči, kteří dostali dodatečnou pozvánku, jsou dostatečně kvalitní a zkušení, takže jsme přesvědčení, že nám pomůžou," uvedl v tiskové zprávě svazu Šilhavý.

Třicetiletý Řezník má na kontě dva reprezentační starty, naposledy za áčko nastoupil loni v září v přípravě s Ruskem. Po prohře 1:5 byl následně odvolán trenér Karel Jarolím.

K mužstvu se už připojil premiérově povolaný útočník Ondrášek, který nestihl pondělní úvodní trénink na Žižkově. "Přijel jsem včera pozdě večer po dlouhé době v letadle. Letěl jsem hned po zápase, byl jsem docela unavený, ale zvládl jsem to v pohodě. Reprezentace je sen každého fotbalisty, čekal jsem na to dlouho. Pracoval jsem na sobě, takže věřím, že je to zasloužené," řekl třicetiletý Ondrášek.

Reprezentanti se dopoledne věnovali teoretické přípravě u videa a odpoledne je čekal trénink. "Dnes dopoledne jsme měli první video, ofenziva Anglie. Trošku nám to zhořklo. Když se to sestříhá do dvacetiminutového videa, kdy oni jednom předvádějí to nejlepší, co umí, tak je to nepříjemné," podotkl stoper Jakub Brabec.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

Zápas s Anglií odehraje český tým v pátek v Edenu. Po pěti z osmi zápasů evropské kvalifikace drží reprezentanti postupové druhé místo ve skupině o bod za třetím Kosovem. V pondělí národní celek nastoupí na Letné v přípravě proti Severnímu Irsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články