Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Čvančara si zvyká na Bundesligu a Albánii nepodceňuje. Zvládneme to, věří

Na kvalifikační zápas o mistrovství Evropy se s národním týmem připravuje také útočník Tomáš Čvančara. Ten přestoupil v létě ze Sparty do Borussie Mönchengladbach a zvyká si na život v Bundeslize, kde zatím nastupuje v základní sestavě. Zápas Česko – Albánie můžete sledovat ve čtvrtek od 20:05 v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Čvančara před duelem s Albánií: Zvládneme to

Ovšem tak růžové, jak to vypadá, to podle jeho slov není. "Je to složité. Všechno je pro mě nové a bude chvíli trvat, než se s tím úplně sžiju," vysvětluje, že přechod do německé nejvyšší soutěže je určitě změna. Ale zůstává v klidu. "Zatím to ode mě není rozhodně žádný propadák," dodává v rozhovoru pro ČT sport.

Stejně jako další čeští fotbalisté, kteří jsou v Bundeslize, dostává v úvodu soutěže na hřišti hodně času. "Nastupuji v základu a další čeští kluci, kteří do Německa přišli, taky. Čím víc nás bude hrát v zahraničí, tím to bude lepší pro národní tým," tvrdí.

Zatím odehrál jen pár ligových zápasů, ale už měl tu čest i proti kolosu jménem Bayern Mnichov. "Kdo viděl zápas proti Bayernu, viděl, že to bylo hodně složité. Můj výkon nebyl úplný propadák, ale je to jiné než česká liga. Jak říkám, je třeba si na to ještě zvyknout," vysvětluje.

Nyní se ale s reprezentačním výběrem chystá na čtvrteční zápas s Albánií. "Pilovali jsme všechny možnosti rozestavení a vím, že jestli mě trenér postaví, tak to bude na post, který mi bude vyhovovat," říká s tím, že jemu nejlépe vyhovuje místo na křídle. "Tam se cítím nejlépe a je jedno, jestli je to vpravo nebo vlevo. Mám tam větší volnost, můžu si víc odskakovat do toho meziprostoru pro útočníka a hraju vlastně takovou falešnou desítku," popisuje, kde se mu hraje nejlépe.

Hrát v útoku s bývalým spoluhráčem ze Sparty Janem Kuchtou by Čvančara bral jako mírnou výhodu, ale… "Už jsme spolu něco odehráli, ale je to na trenérovi. Věřím, že vybere tu nejlepší sestavu a že ten zápas zvládneme."

Čtvrtečního soupeře mladý útočník vůbec nepodceňuje, naopak. "Albánie je složitý soupeř, mají několik hráčů ze Serie A a není tak, jak se píše, že bychom je měli poslat tam, kam patří. Bude to kvalitní zápas, ale jsme na něj připravení a měli bychom to zvládnout," věří.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články