Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Cítím se dobře herně i fyzicky, hlásí Sadílek. Pilíř sestavy Twente vyhlíží s Albánií výhru

V dobré pohodě přicestoval na zářijový sraz české fotbalové reprezentace defenzivní univerzál Michal Sadílek. Čtyřiadvacetiletý hráč v úvodu sezony v dresu Twente Enschede nechyběl ani minutu a se svým týmem zatím v domácí soutěži nezaváhal, mrzí ho ale vyřazení ve 4. předkole Evropské konferenční ligy. Přímý přenos utkání kvalifikace ME proti Albánii sledujte ve čtvrtek od 20:05 na programu ČT sport a ČT sport Plus.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Michal Sadílek: Nedovolíme Albánii překvapení

"Co se týče holandské ligy, tak start do sezony hodnotím pozitivně. První tři kola nám vyšla. Vyhráli jsme všechny zápasy a spolu s PSV Eindhoven a Alkmaarem jsme v čele tabulky. Bohužel jsme nepostoupili do skupinové fáze Konferenční ligy, to je zklamání," řekl Sadílek.

Twente zůstalo těsně před branami skupiny i před rokem. "Úspěch byl už to, že jsme se dostali do evropských předkol z ligy. Bohužel trpíme na to, že Twente za posledních osm let v těch evropských soutěžích moc nebylo. Poslední předkolo býváme nenasazení. Minulý rok jsme dostali Fiorentinu, pozdějšího finalistu. Teď Fenerbahce Istanbul, které má také úplně neskutečný kádr. Takže docela pech," poznamenal Sadílek.

Z osobního pohledu může být s úvodem sezony spokojen. V devíti soutěžních zápasech nevynechal ani minutu a připsal si gól a asistenci. "Myslím, že jsem v dobré pohodě. Jak herně, tak co se týče fyzické připravenosti. Takže myslím, že je to na dobré úrovni. Těším se na zápasy, které nás teď čekají, a doufám, že je zvládneme," přál si Sadílek.

Z kabiny Twente mu zmizel parťák

V Twente už nemá českého spoluhráče ofenzivního univerzála Václava Černého, který v létě odešel do německého Wolfsburgu. "Zvykám si. Samozřejmě bych byl raději, kdyby tam ještě se mnou byl v kabině a mohli jsme kecat v češtině. Venca udělal krok do Bundesligy, který mu naprosto přeji. Doufám, že se mu bude dařit a hlavně bude spokojený," uvedl Sadílek.

Reprezentace nejprve ve čtvrtek v evropské kvalifikaci přivítá v pražském Edenu Albánii. V případě vítězství si pojistí vedení ve skupině a výrazně se přiblíží k postupu na šampionát v příštím roce v Německu. V neděli národní mužstvo zakončí zářijový sraz přípravným duelem v Maďarsku.

"Očekávám od Albánie bojovný zápas. Že do toho půjdou na 100 procent a budou se nám to snažit hodně znepříjemnit. Doufám, že s naším stylem jim nedovolíme nějaké překvapení," řekl Sadílek.

S Albánií bere Sadílek pouze vítězství

"Že bychom se mohli přiblížit k postupu, v hlavě ani moc nemám. Soustředím se prostě na zápas, abychom ho hlavně zvládli výsledkově a Albánii porazili. Uvidíme, jak se po tomhle zápase a kole tabulka vykrystalizuje," doplnil Sadílek, který se v reprezentaci opět setkal s bratrem Lukášem z pražské Sparty.

Stadion v Edenu by mohl být na Albánii vyprodaný, zbývají poslední vstupenky. "Při minulém domácím zápase s Polskem jsem byl (kvůli zranění) na tribuně, takže jsem to prožíval jako divák. Bylo to neskutečné. Doufám, že taková atmosféra náš čeká i proti Albánii a celý stadion náš požene za výhrou," dodal Sadílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články