Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cíl je jasný a musíme si to uhrát sami, říká trenér Šilhavý

Nepříjemné období má za sebou kouč fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý, ale jeho výběr si stále drží naději na postup na Euro a trenér věří v lepší zítřky. "Rozhodne se to na hřišti a tam si to musíme uhrát sami," navazuje v pořadu Fotbal extra na ČT sport na to, že český celek, který je v tabulce skupiny druhý za Albánií, má před zápasy s Polskem a Moldavskem, postup stále ve své moci.

Šilhavý ví, že změna trenéra v polském celku, který jeho výběr čeká v pátek ve Varšavě, přinesla změnu. "Už teď bylo vidět, že tam trošku nastala změna v rozestavení i v taktice, máme to zanalyzované. Věřím, že budeme dobře připravení," komentuje trenér odchod Portugalce Santose, jehož nahradil Probierz.

"Budeme na hráče apelovat, aby od první minuty srazu přepnuli hlavu na tyhle dva zápasy, a náš cíl je jasný – postoupit na Euro," dodává Šilhavý.

Tomu stále schází střelec Patrik Schick, který se po velkém zranění už vrátil v Leverkusenu na hřiště, ale zase se zranil. "To je velká škoda, už byl natěšený, ale lehké zranění mu znemožnilo přijet," konstatoval kouč.

V útoku se objevují dvě nová jména –⁠ Vasil Kušej a Tomáš Chorý. "Kušej hrál velice dobře už na mistrovství Evropy jednadvacítek, je drzý a svoje kvality prokazuje i v Boleslavi. A Chorý dokáže přikrýt balon, je velice nebezpečný ze standardních situací a umí dát gól, což teď potřebujeme," komentuje Šilhavý posily do útoku.

Ovšem po Antonínu Barákovi, který byl z týmu vyřazen pro nevhodné chování, zatím zkušený trenér stále nesáhl, i když mu měl fotbalista Fiorentiny sám telefonovat a tvrdit, že má stále zájem reprezentovat.

"U Tondy je stav pořád stejný, jako byl minule, už naskakuje do hry, ale ten stav se nezměnil," konstatoval Šilhavý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články