Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Češi už mají Angličany načtené. Jejich útok je hrozivý, přiznal Pavelka

Jak na anglickou defenzivu, jak na ofenzivu a další faktory hry. Čeští fotbalisté před kvalifikačním duelem mistrovství Evropy ve Wembley dolaďují poslední detaily s cílem zaskočit favorita. V tréninku nacvičovali i varianty bez Bořka Dočkala, ale stále věří, že lídr týmu se dá zdravotně do pořádku a bude moci nastoupit. Přímý přenos utkání sledujte v pátek na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:15.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Pořád ještě hodně analyzujeme soupeře a v tréninku se to pak snažíme převést do nějakých taktických záměrů. Už máme vesměs defenzivu i ofenzivu nějak načtenou, i se standardkami. A odpoledne budeme ladit poslední detaily na hřišti," řekl záložník David Pavelka.

"Nejvíc mě zaujala jejich ofenziva, rychlost ofenzivních hráčů, ta variabilita v útoku je docela hrozivá. Spolupráce ofenzivních hráčů, přechod do útoku, to jsou jejich největší zbraně," dodal Pavelka.

Kapitán Dočkal, který kvůli svalovému zranění nehrál za Spartu víkendový ligový zápas, během středy trénoval individuálně. "Všichni doufáme, že bude v pořádku, protože té své role tady se ujal velice statečně. Pokud by to nešlo, bude těžké ho nahradit, ale museli bychom se s tím porvat," uvedl Pavelka.

Kde jsou silné stránky Anglie a mají Češi proti Albionu šanci? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

"Furt věřím, že se dostane do pohody, že ten zápas zvládne odehrát. Samozřejmě když nebude hrát, může to být ztráta. Ale to není o jednom hráči, furt nás je tam dalších deset. Bylo by asi špatně, kdyby jeden hráč odešel a celá hra by se sesypala. Věřím, že bychom ho nahradili a dokázali to odehrát stejně kvalitně," řekl útočník Patrik Schick.

"Samozřejmě vzhledem k tomu, že Bořek netrénoval, jsme se museli zaměřit i na jiné varianty. Dnes se dozvíme víc, v jakém stavu bude, dnes se asi rozhodne. Jedna z mála variant je Vláďa Darida. Je velice zkušený fotbalista, teď bohužel jen doplácel na zranění. V jeho případě by to neměl být problém," dodal Pavelka.

Angličanům kvůli zranění chybí stopeři John Stones a Joe Gomez i další obránce Luke Shaw. "I když jim vypadnou dva stopeři, mají další dva, kteří jsou třeba stejně kvalitní. Takže to bude stejně těžké. Ale za mě jsou Angličané víc nebezpeční vepředu než vzadu," uvedl Schick. "Hráče máme nastudované. Máme nějaké varianty, kde by je třeba bylo možné trefit nějakým způsobem," dodal útočník AS Řím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články