Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čelůstka chce v Anglii ukázat, že tam měl zůstat, Pavelka doufá v první reprezentační gól

Reprezentační obránce Ondřej Čelůstka bere nominaci pro kvalifikační utkání proti Anglii jako možnost opět ukázat své schopnosti na Ostrovech, kde už dříve působil. S jeho kolegou Davidem Pavelkou ho v současnosti pojí angažmá v Turecku a také fakt, že na něj trenér Jaroslav Šilhavý hodně sází. Oba to velmi těší. Přímý přenos utkání s Anglií sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz v pátek od 20:15.

David Pavelka v utkání proti Ukrajině
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

Čelůstka je v Turecku už dohromady šest let. Nejdříve hrával za Trabzospor, nyní hájí barvy Antalyasporu. "Asi by tedy bylo špatně, kdybych neuměl aspoň základy turečtiny. Není to tak, že bych chodil po zápasech na interview, tak daleko nejsem, ale umím si říct, co potřebuju."

Pavelka, který od roku 2016 obléká dres Kasimpasy, je na tom velmi podobně. "Tím, že je tam spousta cizinců, nás do turečtiny netlačí. Snažím se učit sám, na tabletech jsou aplikace, elán mám, ale jde to celkem pomalu."

Na Čelůstku zatím Šilhavý hodně sází, pod jeho taktovkou ještě nechyběl ani minutu. "Užívám si to. Je možná škoda, že to nebylo dřív, ale to se děly jiné věci. To je minulost, neřeším to," říká devětadvacetiletý odchovanec Zlína.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal extra: Anglie - Česko

Na hřišti se podle svých slov snaží odvést maximum. "Ale i v kabině a mezi klukama vůbec. Je hodně důležité, a hodně na tom bavíme, že máme dobru atmosféru, a to je základ pro úspěch," dodává bývalý hráč Slavie či Norimberku.

Pavelka naopak měl možnost zúčastnit se mistrovství Evropy 2016 tehdy ještě pod trenérem Pavlem Vrbou. Následně Karel Jarolím sázel na jiný typ hráčů. "A já to akceptoval. Snažil jsem se v Turecku podávat výkony, abych si o nominaci řekl. Párkrát jsem byl na hraně, ale neklaplo to. O to víc jsem si vážil toho, že mě Šilhavý povolal zpátky."

To Čelůstka se zase vrací zpátky do Anglie. V sezoně 2013/14 totiž hostoval v Sunderlandu. A jak vzpomíná, tehdejší angažmá by rozdělil na dvě části. "Na podzim jsem hrál všechno, na jaře jsem pod novým trenérem seděl na lavici," říká velký fanoušek Manchesteru United.

Radost Tomáše Vaclíka (vlevo) a Ondřeje Čelůstky
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Chtěl bych v Anglii ukázat, že to byla chyba, že jsem tam nezůstal dýl. Chtěl bych se ukázat v co nejlepším světle po návratu na Ostrovy a doufám, že se o tom jen nebudeme bavit a ukážeme na hřišti, že chceme získat nějaký ten bod," doplňuje Čelůstka, kterého čeká útočná síla Anglie v podobě Harryho Kanea a Marcuse Rashforda.

„Jsou to hráči světové třídy a musím říct, že se opravdu těším na konfrontaci. Co může být pro fotbalistu víc? Pro mě jako obránce je to samozřejmě na jednu stranu velmi těžký úkol, ale já tam jdu s tím, že se chci ukázat a pokusit se takové hráče ubránit,“ říká Čelůstka.

"A navíc Wembley je svatostánek, asi nejvíc ze stadionů, co můžeme zažít," doplňuje sedmadvacetiletý Pavelka, který v dresu Liberce nasázel patnáct gólů. Kdy přijde ten první reprezentační? "Snad už to visí ve vzduchu a brzo to prolomím," doufá odchovanec Sparty.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články