Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Bylo to jako hrát na bramborovém poli, postěžoval si Ronaldo a míří k dalšímu rekordu

Po zásahu do sítě Lucemburska už ho dělí jen jedna branka od jubilejního 100. gólu v reprezentačním dresu a deset tref od rekordu Aliho Daeího. A Cristiano Ronaldo slíbil, že střelecký výkon bývalého íránského útočníka překoná. Zároveň si postěžoval na kvalitu trávníku v Lucemburku, kde si Portugalci zajistili mistrovství Evropy.  

Portugalec Cristiano Ronaldo v utkání proti Lucembursku
zdroj: ČTK/AP/ autor: Francisco Seco

Ronaldo v neděli pomohl jedním gólem Portugalsku k výhře 2:0 v utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Lucembursku, která navíc obhájcům titulu zajistila postup na šampionát. Útočník Juventusu Turín teď má na druhém místě historické tabulky na kontě 99 gólů a vedoucí Daeí 109.

"Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly, a já tenhle překonám. Ale nijak se k tomu neupínám, až to přijde, tak to přijde. Stejně jako předchozí rekordy," řekl čtyřiatřicetiletý Ronaldo, který má za sebou vydařenou reprezentační přestávku. Už ve čtvrtek v kvalifikaci proti Litvě přispěl hattrickem k výhře 6:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lucembursko - Portugalsko

Prosadil se přesto, že v Juventusu předtím kvůli zdravotním potížím poslední dva zápasy nedohrál. "Nepřijel jsem úplně v pohodě a pořád to ještě není na sto procent. Poslední tři týdny jsem nemohl hrát naplno," řekl Ronaldo. "Ale pro klub a národní tým se vždycky obětuju a jsem na to pyšný," dodal.

Bývalá hvězda Manchesteru United nebo Realu Madrid také prohlásila, že více než se soupeřem museli Portugalci v Lucemburku bojovat se špatným trávníkem. "Je těžké na takovém hřišti hrát, bylo to spíš bramborové pole. Nechápu, jak na téhle úrovni na tom může někdo hrát. Ale přijeli jsme pro vítězství a získali ho," shrnul.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články