Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Byl jsem natěšený. Prohrou mi premiéra zhořkla, řekl brankář Kolář a přiznal nervozitu

Brankář Ondřej Kolář po nepovedeném závěru kvalifikace připustil, že mu premiérový start za českou fotbalovou reprezentaci porážkou 0:1 v Bulharsku zhořkl. O tom, že se postaví mezi tři tyče, se slávistický gólman dozvěděl v sobotu večer netradičně po telefonu. A jak sám přiznal, v úvodu duelu bojoval s nervozitou.

Ondřej Kolář zažil neúspěšný debut
zdroj: REUTERS autor: STOYAN NENOV

"Nepředstavoval jsem si, že bude takovýhle průběh zápasu, že ve finále ještě prohrajeme. Byl jsem natěšený, byl jsem rád, že jsem dostal šanci. Tou prohrou mi ta premiéra zhořkla," řekl novinářům Kolář.

Jediná branka utkání padla v 56. minutě. Postaral se o ni Vasil Božikov. Z opakovaných záběrů bylo však patrné, že využil ofsajdového postavení. "Celou dobu jsem si myslel, že je to ofsajd. Přišlo mi to divné. My jsme byli hrozně vysoko a on tam hlavičkoval úplně sám. Mrzí to, ale nemůžeme na to spoléhat. Ten zápas jsme si prohráli sami, nehráli jsme vůbec dobře," připustil Kolář.

Premiérový start za reprezentační A-tým si vysloužil skvělými výkony ve Slavii, s níž vévodí české lize a trápí věhlasné soupeře ve skupině Ligy mistrů. "Dozvěděl jsem se to včera večer, když mi trenér volal, že nastoupím, že mi chtějí dát šanci. Že si to zasloužím po tom, co se teď děje. Volali mi na mobil, ať dorazím za nimi. Oni probírali, jak to bude, já už byl na pokoji, odpočíval jsem. Takže mě nenašli dole mezi ostatními," řekl Kolář s úsměvem.

"Byl jsem hrozně rád, popravdě i trošku zaskočený. Když to ze mě spadlo, byl jsem natěšený. Ráno jsem se probudil a říkal jsem si, že jsem stoprocentně připravený. Snažil jsem se to brát jako každý jiný zápas," doplnil pětadvacetiletý gólman.

Připustil však, že se před úvodním hvizdem dostavila nervozita. "Když jsem šel do zápasu, byl jsem popravdě hodně nervózní. Chytat za český národ je něco neuvěřitelného. Podařila se mi hned přihrávka, vyšlo to jen tak tak. Myslím, že lidi jsou u mě už zvyklí, že hraju na riziko. Nervozita ale byla vidět, netrefil jsem dva tři výkopy. Těžko jsem se dostával do zápasu, moc práce tam nebylo," řekl Kolář.

Mrzelo ho, že se hrálo před prázdným stadionem kvůli disciplinárnímu trestu pro Bulharsko za rasistické projevy fanoušků. V hledišti bylo jen 150 hostů a partnerů české reprezentace a několik stovek dětí do 14 let, na které se postih UEFA nevztahoval.

"Úplně ticho nebylo. Já už takový zápas zažil, když jsme hráli za Slavii proti Liberci. Pro mě je to takové smutné, připomíná mi to atmosféru přáteláku," řekl Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články