Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Brácha za bráchu. Vzali mě, aby nemuseli měnit dres, vtipkoval Sadílek a vypíchl vliv Sparty

Jméno Sadílek v reprezentaci opět nechybí. Jenže zatímco už tradiční účastník srazů – mladší Michal – kvůli zranění do Prahy přicestovat nemohl, premiérové nominace se za výborné výkony v dresu Sparty dočkal starší člen rodu Lukáš. Pro šestadvacetiletého záložníka jde o splněný sen, ke kterému mu dle jeho slov výrazně pomohla představení právě celého týmu z Letné.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Česko - Polsko

Když se dozvěděl, že se poprvé v kariéře podívá na sraz áčkové reprezentace, okamžitě dostal celou řadu gratulací. Ať už v podobě telefonů, nebo zpráv. A jedním z prvních, kdo Lukáši Sadílkovi k jeho dalšímu kariérnímu milníku blahopřál, byl jeho mladší bratr Michal.

Za normálních okolností je dost pravděpodobné, že by pozvánku dostal právě i mladší ze sourozenců, a kustodi by tak museli připravovat pro oba speciálně dres, kde vedle příjmení bude i zkratka křestního jména. Záložník nizozemského Twente se však stále dostává ze zranění a kouč Jaroslav Šilhavý ho musel ve výběru pro úvodní duely kvalifikace mistrovství Evropy proti Polsku a Moldavsku vynechat.

"Dělali jsme si srandu, že jsem v nominaci, aby nemuseli tisknout nový dres a věci zůstanou po bráchovi," vtipkoval Lukáš o tom, že jméno Sadílek díky jeho premiérové nominaci v kabině národního celku chybět nebude.

Sám ale doufá, že brzy kustodi budou muset tuto zapeklitou dresovou situaci řešit a s mladším sourozencem, který už toho v reprezentaci stihl výrazně více a má na kontě čtrnáct startů, se v jedné kabině brzy setkají.

"Bylo by krásné se tady potkat. U bráchy už to vypadá, že bude teď zdravotně v pohodě, a doufám, že příležitost, že si tady zahrajeme oba, ještě bude," popsal bývalý záložník Slovácka a nyní opora Sparty.

Právě výkony Letenských bere Sadílek jako jeden z klíčů, proč se dostal do národního týmu právě teď. Sparta se dostala na jaře do fantastické formy a v poslední době poráží jednoho soupeře za druhým, díky čemuž se posunula v tabulce první ligy na druhé místo, při čemž má stejně bodů jako lídr ze Slavie. A rodák z Uherského Hradiště v tom má výrazně prsty.

"Naše forma gradovala a určitě je tam vliv toho, že šly naše výkony na jaře se Spartou nahoru. Je to i vidět, že je nás tady víc. Ukazujeme týmový výkon, z kterého vyskakují jednotlivci," popsal.

Sadílek je jedním z šesti nováčků, kteří poprvé v kariéře nominaci do národního týmu dostali. Vedle Davida Douděry a Davida a Matěje Juráskových ze Slavie byli na sraz pozváni i dva jeho spoluhráči ze Sparty – Tomáš Čvančara a Martin Vitík.

A to není ještě vše. Právě Sparta vyslala na sraz i další tři jména. Jana Kuchtu, Jaroslava Zeleného a Ladislava Krejčího mladšího. Společně s rivalem ze Slavie se tak oba týmy dělí o post celku, který má v reprezentaci největší zastoupení.

"Spoustu kluků tu znám, jelikož jsem je potkával v mládežnických reprezentacích, ale určitě je lepší, že je nás tady ze Sparty víc a nejsem tu sám," pochvaloval si ale s dodatkem, že reprezentační pauza je pro tým z Letné specifická, jelikož se na několik dnů víceméně rozpadne.

"Kluci se rozjeli do různých reprezentací a potkáme se až po 10 dnech. Je to takové zvláštní, že z toho vypadneme. Věřím ale, že to na nás následky nezanechá a budeme pokračovat ve výkonech jako doposud," řekl Sadílek.

Ten zatím neví, jaké s ním má kouč Šilhavý pro duely s Polskem nebo Moldavskem plány. Co ale ví určitě, že ať už to dopadne jakkoliv, nominací si splnil velký sen. "Je to sen každého kluka, aby se dostal do reprezentace a měl na sobě dres České republiky. Nesmírně si toho vážím a těším se," dodal.

Dočká se i prvních minut v národním dresu?

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články