Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Boroďjuk chválí Bílka a dodává: Skotové mysleli, že hrají s vesnickými hlupáky

Skotský fotbal se zvedá z provazů po tvrdém k.o., které mu uštědřil přehlížený Kazachstán v úvodním zápase kvalifikace mistrovství Evropy. Tým, který v zimě převzal český kouč Michal Bílek, poslal Skoty domů bez bodu a s třemi góly od cesty. A země, kterou její média označují za krajinu s nejlepšími fanoušky na světě, je v šoku.

Oliver Burke
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Porazil nás 117. tým světového žebříčku, který v minulé kvalifikaci v deseti utkáních dal jen šest gólů a uhrál pouhé tři remízy, truchlí skotská média a hledají příčiny, kde se jen dá.  Obě strany, ta spokojená kazašská i ta rozčarovaná skotská, se shodly na jednom – že výhra byla naprosto zasloužená.

Sports.kz tvrdí: "Udělali chybu tím, že nás podcenili." Stoper vítězného celku Jevgenij Postnikov z Astany v rozhovoru pro stejný server prohlásil: "Hráčská kvalita nebyla na kazašské straně, ale vyhrál tým."

Alexandr Boroďjuk, předchůdce Michala Bílka na postu kouče kazašské reprezentace, pochválil přínos českého kouče. "Michal Bílek odvedl skvělou práci a přeji mu nic jiného než štěstí," vzkázal. Za jednu z příčin nečekané výhry však Boroďjuk také označil "namistrovaný" přístup skotských hráčů k soupeři. "Přečetl jsem si některé rozhovory před zápasem a měl jsem pocit, že Skotové jedou hrát s nějakým týmem vesnických hlupáků," vysvětloval kouč.  

Hned však dodal. "Ale nechci, aby tento výsledek byl o selhání Skotska – byla to zásluha Kazachstánu. Je tu nová generace talentovaných hráčů a Skotové se o tom přesvědčili," citoval jej skotský web scotsman.com.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články