Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Albánec Laci zápasí s nemocí a jeho start v kvalifikaci je nejistý

Příští soupeř českého týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy Albánie možná nebude moci využít schopností Qazima Laciho. Podle informací z albánského svazu totiž záložníka Sparty trápí příznaky chřipky. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 20:05 na ČT sport i ČT sport Plus.

Sedmadvacetiletý středopolař vynechal pondělní i úterní tréninky národního mužstva a je pod neustálým dohledem lékařského týmu. Jak velké jsou šance, že bude pro čtvrteční utkání v Edenu k dispozici, ovšem není jasné.

Na kvalifikační utkání proti Česku a řadě svých klubových spoluhráčů ze Sparty se přitom energický Albánec těšil.

"Pokud bych nastoupil, samozřejmě bych je úplně zničil. Jak jinak. Bude to výjimečné. Na začátku by to byla legrace, ale až zápas pokročí, půjde o hodně. Všichni máme stejný cíl: dostat se do Německa," prohlásil Laci, který v nedělním ligovém zápase v Liberci naskočil za Spartu až jako střídající hráč v 83. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Proti Albánii chceme vyhrát, ale respekt k soupeři je na místě

Laci má v reprezentaci na kontě 21 startů a jeden gól. V poslední době ale nepatřil do základní sestavy národního mužstva. Utkání proti Česku by pro něj bylo o to zajímavější, že se odehraje na stadionu v Edenu, kde sídlí Slavia, hlavní rival Sparty.

"Nikdy předem nepřemýšlím o tom, jestli budu v základní sestavě, nebo na lavičce. V národním týmu je to trochu jiné než v klubu, na všechno máte méně času. Nejsem ten typ hráče, co by dělal potíže, když se nedostane do základní sestavy. Kdybych byl v základu, budu moc šťastný, navíc tady v Česku proti domácím. Bylo by to pro mě speciální," řekl Laci už několik dní před začátkem srazu.

Albánci do Česka odletí ve středu ráno, vpodvečer je čeká tradiční předzápasový trénink. Až na Laciho jsou všichni další hráči v nominaci v pořádku, informoval tamní svaz. 

Český tým se připravuje od pondělí v Praze a dnes absolvuje trénink netradičně na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku. Kvůli zranění scházejí trenérovi Jaroslavu Šilhavému nejlepší střelec Patrik Schick a obránci David Jurásek s Davidem Douděrou. Kapitán Tomáš Souček, který vynechal poslední ligový zápas West Hamu, je v pořádku a v pondělí trénoval s mužstvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články