Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kusý se má stát ředitelem Slavie, nahradí Platila

Praha - Bývalý dlouholetý generální manažer pardubických hokejistů Zbyněk Kusý se má stát novým generálním ředitelem fotbalové Slavie. S vršovickým klubem už údajně podepsal smlouvu a ve funkci nahradí Miroslava Platila, který chce z osobních důvodů v pražském celku skončit.

Miroslav Platil
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Kusý informaci nepotvrdil ani nevyloučil. "Poté, co jsem skončil v Pardubicích, jsem dostal více nabídek. Momentálně nejsem v Čechách a souvisí to s tím, co řeším. Nepřísluší mi to komentovat, nechtěl bych nikoho poškodit," řekl Kusý s tím, že by se k situaci měli vyjádřit zástupci Slavie. Pražský klub Kusého příchod nepotvrdil, oznámil ale, že Platil nabídl rezignaci.

"Generální ředitel Slavie Platil informoval začátkem tohoto týdne majoritního akcionáře o tom, že se z osobních důvodů rozhodl ve svém působení ve Slavii nepokračovat a že je připraven na své funkce v klubu rezignovat," uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková. Situací se bude zabývat představenstvo klubu. "V nejbližší době bude také svolána tisková konference, kde budou veřejnosti oznámeny další informace. Do té doby nebude klub záležitost více komentovat," dodala Nouzáková.

Kusý před necelým měsícem nečekaně po více než dvaceti letech skončil v Pardubicích. Krátce po zisku mistrovského titulu ho vedení klubu propustilo a na jeho místo angažovalo Ondřeje Šebka. Pětačtyřicetiletý funkcionář získal s východočeským klubem tři tituly. V letech 2004 až 2008 byl Kusý prvním místopředsedou hokejového svazu a od roku 2001 do roku 2008 generálním manažerem hokejové reprezentace.

Platil nastoupil do funkce generálního ředitele Slavie v červnu 2010, kdy nahradil Petra Doležala. Loni pomohl k záchraně vršovického klubu v nejvyšší soutěži, když Slavii kvůli vysokým dluhům hrozila ztráta licence. Platil se podílel na jednáních, která vyvrcholila příchodem nového majitele Aleš Řebíčka.

Zdroj
ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články