Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kulič přestoupil do Mladé Boleslavi, odkud odchází Papadopulos

Mladá Boleslav - Fotbalový útočník Marek Kulič přestoupil z pražské Sparty do Mladé Boleslavi, kde podepsal dvouletý kontrakt. Středočeši však zároveň přišli o svého nejlepšího střelce z uplynulé sezony Michala Papadopulose, který dnes úspěšně prošel lékařskou prohlídkou v Heerenveenu a s nizozemským klubem v nejbližší době podepíše pětiletou smlouvu. Informoval o tom hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, Kuličův transfer potvrdil také mladoboleslavský mluvčí Petr Svěcený.

Kulič se vrací do klubu, odkud v lednu 2007 odešel do Sparty. Na Letné mu 30. června končí smlouva a vedení pražského klubu se rozhodlo ji neprodloužit. Třiatřicetiletý ofenzivní hráč se již dnes hlásil na startu letní přípravy v Mladé Boleslavi.

Kulič patří k nejzkušenějším ligovým fotbalistům. Během své kariéry nastoupil k 289 zápasům v nejvyšší soutěži, v nichž zaznamenal 62 branek. Působil také v Lázních Bohdaneč, Drnovicích, Příbrami a Českých Budějovicích. Na svém kontě má dvanáct reprezentačních startů a tři góly.

Kulič by se měl v mladoboleslavské ofenzivě pokusit zacelit mezeru po Papadopulosovi, který byl v nedávno skončené sezoně s deseti brankami suverénně nejlepším střelcem týmu. Čtyřiadvacetiletý útočník úspěšně prošel zdravotními testy v Heerenveenu a podle hráčova manažera Zíky v nizozemském klubu v nejbližších dnech uzavře pětiletý kontrakt. "Nic nebrání tomu, aby přestoupil. Nyní se dolaďují podmínky transferu," připojil Svěcený.

Papadopulos, člen širšího kádru české reprezentace, se tak stane spoluhráčem Michala Švece a Milana Kopice. V pátém týmu uplynulé sezony nizozemské ligy si zahraje novou Evropskou ligu, která Mladé Boleslavi kvůli špatnému jaru nakonec unikla.

Papadopulos přišel do Mladé Boleslavi loni v létě. Předtím působil v Baníku Ostrava, Leverkusenu, Chotěbuzi a také v londýnském Arsenalu, kde sbíral zkušenosti v rezervním mládežnickém týmu.

Michal Papadopulos
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články