Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kuka o Slavii: Stačí trochu smůly a hraje se o sestup

Praha – Fotbalová Slavia se sice dostala z ekonomických problémů, jinak se ale zmítá v krizi. Se šesti body je v tabulce až třináctá. Nad trenérem Michalem Petroušem se už nějakou dobu houpe židle, nově mu mají pomoci asistenti Martin Vaniak a Martin Poustka. Podle bývalého fotbalisty Pavla Kuky však stačí trochu smůly a tradiční pražský klub bude hrát o udržení v první lize.

Slavia, smutek
zdroj: isifa/LN

Kuka si myslí, že pondělní derby, které vyhrála jednoznačně Sparta 3:0, bylo reálným obrazem obou klubů. "Viděli jsme srovnání, které je rapidně lepší pro Spartu. Jediné pozitivní, co jsem na tom viděl, byla atmosféra," řekl. "Slavia ztratila tok peněz a když nejsou, nemůžete si dovolit hvězdy a musíte vycházet z toho, co máte v béčku. Když pak tohle dáváte dohromady, nějakou chvíli trvá, než z nich hvězdy vyrostou," doplnil fotbalový expert ČT Luděk Zelenka.

Základním problémem je podle Kuky fakt, že Slavia nemá sportovní vedení. "Chybí tam práce, která byla v historii odvedena trenérem Karlem Jarolímem, který pro mě vždycky zůstane nejlepším trenérem Slavie. Mě to nepřekvapuje, už příprava napověděla, že to nebude nic zázračného," vysvětlil Kuka.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

První trenér Sparty Martin Hašek současnou situaci Slavie přirovnal k fotbalistovi, jenž rehabilituje. "Něco se tam budovalo, pak se to narušilo, tím že byly velké ekonomické problémy, celé se to řítilo v podstatě do konkurzu, pak se to přetrhlo, teď se chce navázat, ale je to stejné, jako když si hráč přivodí těžké zranění. Potřebuje dobu na vyléčení, a když už vyléčený je, tak nemá formu. Slavia potřebuje čas," řekl v pořadu Na slovíčko.

Kuka ale zdůraznil, že čas na léčení Slavia nemá. "A ještě se mi zdá, že se to nikam neposouvá," dodal. "Vyřešili to tím, že odvolali dva asistenty. To je v Čechách dost neobvyklé," řekl Zelenka. Podle Kuky je to však rarita v celé Evropě. "Když nevyhrajete v přípravě ani jedno jediné utkání a přitom si říkáte, že je všechno v pořádku, tak to prostě nefunguje. Stačí trochu smůly a tahle sezona může být velký boj o sestup," apeloval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články