Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kuka čtyřmi góly vystřílel Slavii výhru v Silvestrovském derby

Praha - Fotbalisté Slavie vyhráli tradiční Silvestrovské derby internacionálů nad Spartou 8:5 a oplatili Letenským loňskou porážku. Připsali si už osmnácté vítězství z dosavadních 27 vzájemných měření sil. Čtyřmi góly se o to zasloužil Pavel Kuka. Triumf sešívaných potvrdili i veteráni, kteří ve vzájemném duelu porazili starou gardu Sparty 7:2.

Pavel Medynský ze Slavie (vlevo) a Jan Berger ze Sparty
zdroj: ČTK

Hlavní hvězdou derby internacionálů byl slávistický útočník Kuka, který v 17. minutě otevřel skóre, když prostřelil jediného stále aktivního ligového hráče v tomto derby brankáře Jaromíra Blažka. "O poločase jsem si říkal, že na Jardu mám štěstí. I svůj poslední hattrick v ligovém derby jsem dal právě jemu," připomněl Kuka své tři góly z března 2001, kdy přispěl k remíze 4:4.

Slavia poté těžila zejména z brejků. Z úhlu se znovu prosadil Kuka a následně kombinační akci zakončil do odkryté branky reprezentační manažer Vladimír Šmicer. Sparta se sice nevzdala a ještě do poločasu snížil Libor Sionko, ale Kuka a po něm Jaromír Jindráček zajistili Slavii už čtyřbrankové vedení.

Radim Holub s Luďkem Straceným pak snížili, ale výhru Slavie definitivně potvrdil z penalty za nasbírané rohy Tomáš Kuchař. Sparťan Zdeněk Svoboda ještě dvěma střelami z dálky vykřesal naději pro tým z Letné, ale druhým zásahem Jindráček a čtvrtým Kuka nedovolili soupeři srovnat.

"Čtyři góly potěší, ale hlavní je, že jsme vyhráli. V bráně jsme měli Čaroděje (Martin Vaniak), takže jsem byl úplně v klidu. Spartě jsme to dlouho pouštěli v lize, tak si to teď vybíráme na toho Silvestra. Pár Sparťanů si budu asi večer dobírat," řekl Kuka, kterému prý pomohlo i to, že se přes svátky nepřejídal tolik jako v minulosti. "Neměl jsem tu hladovou, takže jsem to přečkal bez bolebřichu. Měl jsem lepší životosprávu než ty léta předchozí a musím říct, že to bylo příjemnější," dodal.

Na straně Sparty se objevilo několik nováčků Silvestrovského derby jako Petr Papoušek či Libor Sionko. "Musím říct, že mě překvapilo, kolik přišlo fanoušků a jakou to mělo atmosféru. Jen je škoda, že to dopadlo pro nás špatně. V této věkové kategorii se ale musíme radovat i z menších věcí, než je výhra. Každopádně za rok rád opět nastoupím," řekl Sionko.

Akce měla i charitativní podtext, účastníci exhibice věnovali humanitární dar ve výši 25 tisíc korun zdravotnickému zařízení pro internacionály.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články