Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kuchta, Brabec i Coufal se veřejně omluvili za exces před zápasem s Moldavskem

Všichni tři fotbalový reprezentanti, kteří byli vyřazeni z týmu po sobotním flámu v olomouckém klubu Belmondo, se veřejne omluvili. Jan Kuchta, Jakub Brabec i Vladinír Coufal v noci na neděli porušili interní pravidla týmu, když popíjeli alkohol a vydrželi až do ranních hodin. Hráči se omluvili spoluhráčům i trenérovi Jaroslavu Šilhavému, jenž přes vítězství nad Moldavskem a postup na Euro 2024 oznámil rezignaci. Nyní se Kuchta a Coufal omluvili na Instagramu a Brabec ve zprávě zaslané ČTK.

Reprezentační manažer Tomáš Pešír už na nedělní tiskové konferenci uvedl, že se hráči týmu omluvili, své jednání ale vysvětlit nedokázali.

Zklamání neskrývali ani Šilhavý s kapitánem Tomášem Součkem, jenž podle svých slov neměl o návštěvě nočního klubu Belmondo tušení. Kuchta se nyní vyjádřil i veřejně.

"Kluci, moc Vám gratuluju k výhře a k postupu na Euro. Díky vlastní blbosti jsem nemohl být s Vámi. Nechci chodit kolem horký kaše. Prostě jsem udělal strašnou pitomost. Omlouvám se Vám, spoluhráčům z nároďáku, a taky realizačnímu týmu v čele s trenérem Šilhavým," napsal šestadvacetiletý útočník pražské Sparty.

"Omlouvám se všem, kteří se o nás v reprezentaci starají. Fanouškům. A Spartě. Speciální omluva směřuje i takhle veřejně k rodině a všem blízkým, kterým na mě záleží. Udělal jsem něco, na co nejsem pyšný. Je to pro mě lekce. Přijímám kritiku, která se teď na mě valí. Je mi jasný, že slova všechno nedokážou napravit… Důvěru si budu muset vybudovat znovu," dodal.

Stoper Arisu Soluň poslal svoji omluvu ČTK. "Všem fotbalovým fanouškům, mým trenérům a spoluhráčům, přátelům a rodině dlužím upřímnou omluvu za své sobotní chování. Byla to obrovská chyba a zkrat. Vím to a budu si to už navždycky vyčítat, protože reprezentace pro mě znamená nejvíc, čeho jsem ve fotbale dosáhl. Kdo mě zná, tak ví, že toho opravdu lituju. Zároveň mohu slíbit, že už podobný zkrat nikdy nedopustím. Věřím, že budu moct dokázat, co všechno pro mě český fotbal znamená. Omlouvám se všem, které jsem svým jednáním zklamal," uvedl v prohlášení Brabec a popřál celému týmu k postupu na Euro.

Coufal napsal, že poprvé v životě porušil vlastní zásady, ve které celou kariéru věřil a striktně je dodržoval. "Vždycky jsem si zakládal na profesionálním chování, což jsem teď porušil. Touhle hloupou chybou jsem se připravil o krásný zážitek s týmem, což postup na Euro bezesporu je. Všichni, kteří mě znají, tak ví, že tohle je pro mě trest nejvyšší," napsal jednatřicetiletý hráč West Hamu.

"Mrzí mě to o to víc, že jsem reprezentant a vzor pro mnoho dětí, což pro mě byla vždycky čest. Vážil jsem si toho a udělám všechno možné, aby tomu v budoucnu zase tak bylo," podotkl čtyřicetinásobný reprezentant a omluvu směroval k manželce, rodině, spoluhráčům, trenérům a dalším členům realizačního týmu v reprezentaci. "Zklamal jsem i sám sebe a své principy a životní cestu, po které kráčím už velice dlouho," uvedl Coufal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články