Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kubík bude asistentem trenéra u fotbalové reprezentace USA

Hradec Králové - Fotbalový internacionál Luboš Kubík se stane asistentem trenéra Boba Bradleyho u americké reprezentace a v červnu se jako jediný Čech přímo zúčastní mistrovství světa v Jihoafrické republice. Šestačtyřicetiletý Kubík proto opouští post sportovního ředitele ve druholigovém Hradci Králové. Nahradit by ho mohl kouč Ladislav Škorpil, který byl na podzim odvolán od fotbalistů Liberce. Atraktivní nabídce ze Spojených států podle Kubíka nešlo odolat.

K novému angažmá se dostal díky dobrým kontaktům na americký fotbal, které získal v letech 1998 - 2001 při působení v Major Soccer League v týmech Chicaga a Dallasu. V roce 1998 byl v Chicagu Fire dokonce zvolen nejlepším obráncem soutěže a slavil i zisk titulu.

Kubík vedl Vratislav, působil i v Torquay

Vicemistr Evropy z roku 1996 se vrátí k trenérské práci, které se po devatenácti letech hráčské kariéry už také věnoval. V roce 2006 krátce vedl druholigovou polskou Vratislav, ale po jedenácti kolech skončil. Pouhé dva měsíce vydržel o rok později v anglickém klubu Torquay ve čtvrté nejvyšší soutěži. V roce 2005 Kubík neúspěšně kandidoval na místopředsedu fotbalového svazu, loni mu nevyšel ani plán dostat se do výkonného výboru. 

Nyní se může těšit, že po 20 letech znovu zažije atmosféru mistrovství světa, na kterém se v roce 1990 v Itálii objevil jako aktivní hráč. Tehdy byl Kubík jako opora zálohy národního týmu u vysoké výhry nad USA 5:0 v zahajovacím utkání šampionátu. Tentokrát bude Spojeným státům naopak pomáhat. Američany čekají v základní skupině zápasy s Anglií, Alžírskem a Slovinskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články