Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubíček odmítá svou účast v korupční kauze, Kapr trest nechápe

Praha - Ředitel olomouckého klubu Jiří Kubíček dnes u disciplinární komise vyloučil, že by se jej týkala údajná korupční kauza, v níž hráči Bohemians Praha obvinili olomouckého brankáře Petra Drobisze, že jim dal 300 tisíc korun za úmyslnou prohru. Šéf Bohemians Praha Karel Kapr je přesvědčený o tom, že se mu povede zvrátit dnešní rozhodnutí disciplinární komise svazu, která jeho klub potrestala pokutou šesti milionů a odpočtem dvaceti bodů za nenastoupení k sobotnímu utkání s Bohemians 1905 a také za liknavý přístup k údajné korupční kauze.

Dlouholetý místopředseda ČMFS Kubíček, který v minulosti nesměl téměř dva roky funkci vykonávat kvůli vytrvalé kritice bývalého svazového vedení, dnes ale před disciplinárkou v první řadě odmítl tvrzení šéfa Bohemians Karla Kapra, který v médiích nepřímo naznačil, že by za údajným uplácením mohl stát právě on. "Vylučuju všechny konstrukce, které by mě měly dávat do spojitosti s kauzou. Ať jsou jakékoliv, nemám s tím nic společného," řekl novinářům Kubíček.

Ten na Kapra zaútočil tak, že disciplinárce dal podnět, aby s šéfem Bohemians Praha zahájila řízení za výroky, které Kubíčkovi na dálku adresoval. "Podnět jsem dal kvůli tomu, aby svá slova a osočení prokázal," uvedl Kubíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinární komise opět řešila údajnou korupci

Kubíček: Spolčení vychází z ČMFS

U komise vysvětloval také to, jak se do médií dostal odposlech jeho rozhovoru s členem výkonného výboru Voženílkem. V něm Voženílek spekuloval o tom, že kapitán Bohemians Miroslav Obermajer, který od Drobisze po utkání v Olomouci údajně měl úplatek převzít, byl pod tlakem vedení pražského klubu, protože údajně v minulosti sám několik utkání "prodal".

Výkonný výbor právě na Kubíčka podal podnět kvůli úniku těchto informací k disciplinární komisi. Olomoucký ředitel se hájil tím, že podle něj je jeho telefon odposlouchávaný, což mu prý potvrdila i jedna specializovaná firma. Kubíček tvrdí, že za celou věcí může stát někdo ze svazového prostředí. "Spolčení vychází z ČMFS, byl mi prolomen i e-mail. Je to tím, že jsem se stal nepohodlnou osobou," tvrdil Kubíček, který s Voženílkem od disciplinárky dostali za svůj hovor výstražnou
důtku.

Kapr: Na půdě zločinecké organizace se nedá zvítězit

Z fotbalu prý střížkovský šéf Karel Kapr rozhodně nevycouvá. "Naopak. Budu se snažit, abych toto rozhodnutí zvrátil. Budu se bít za svá práva. Myslím, že na půdě zločinecké organizace nemůžete nikdy zvítězit," řekl. Na dotaz, zda považuje za zločineckou organizaci ČMFS, odpověděl vyhýbavě. "To jste řekl vy. Myslím obecně jakoukoliv organizaci. Když jste někdo na půdě zločinecké organizace, nemáte šanci vyhrát. S tím jsem počítal," naznačil Kapr, že nepříznivý verdikt od komise očekával.

Potrestání prý vůbec nechápe. "Chápu to jako naprosto obrácený trest. Není za co," podivoval se majitel Bohemians Praha. "Jenom se pokračuje dál v tom, že ať je tady Pavel nebo Ivan na vedoucích místech, tak je to vlastně úplně stejně, úplně jedno," uvedl.

Kaprovi podle šéfa disciplinárky Jiřího Goldy přitížilo také to, že dostatečně nespolupracuje s policií v kauze údajné korupce, v níž měl olomoucký gólman Drobisz předložit Bohemians Praha úplatek 300 tisíc korun. Kapr navíc zatím nepřišel s důkazy. "Máme dále předložit veškeré podklady týkající se korupční kauzy Olomouc. Pan předseda Golda mi sdělil, že ve chvíli, kdy dostanou důkazy, svolá okamžitě mimořádné zasedání komise. Pokud se jim budou zdát tyto důkazy dostatečné, tak funkcionáře Olomouce potrestají," dodal Kapr.

Kouč Urban: Připadá mi to jako nějaký mafiánský film

Přinejmenším velmi divné přijde bývalému kouči střížkovských Bohemians Praha Luboši Urbanovi, že jeho někdejší zaměstnavatel vystoupil na veřejnost s údajným úplatkem ze strany olomouckého gólmana Petra Drobisze až tři čtvrtě roku po vzájemném zápase v posledním kole loňské prvoligové sezony. "Z mé strany jsem neviděl nic, že by tam bylo něco prodaného," řekl Urban novinářům poté, co na disciplinárce popsal, jak z pozice trenéra viděl inkriminovaný květnový zápas. 

40527.jpg58090.jpg

Urbanovi je divné, že celá kauza vyšla najevo až téměř po deseti měsících od zmíněného duelu. "Já nemůžu říct došlo, nedošlo. Koukám na to a nevěřím tomu. Mně to připadá jako nějaký mafiánský film, že je to takhle pozdě. Proč se s tím nevyšlo hned? Proč se čekalo? Jestli tedy něco bylo," pokračoval Urban. Navíc příliš nevěří tomu, že by hráči kvůli třem stům tisícům korun riskovali kariéru.

Problémem je podle něj i to, že šéf Bohemians Praha Karel Kapr zatím nezveřejnil údajné důkazy. Majitel střížkovského klubu tak činí prý na doporučení policie. "Je to jedna paní povídala. Něco jiného by bylo, kdyby kluci byli natočení při předávání peněz. Tohle je neprůkazné. Je to tvrzení Obermajer proti Drobiszovi, všichni kolem jsou poradci. Někdo říká, že u těch peněz nebyl, jiní, že něco slyšeli. Já taky slyším před každým zápasem, že mi zajednou do hráčů," podotkl Urban.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články