Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kruse čtyřmi góly přiblížil Brémám poháry, Bayern jen remizoval s Mohučí

Berlín ‒ Útočník Brém Max Kruse vstřelil všechny čtyři branky Werderu Brémy a zařídil svému týmu vítězství 4:2 na půdě Ingolstadtu. Vedoucí Bayern podruhé za sebou ztratil body, když doma jen remizoval s Mohučí 2:2. Lipsko však šanci k snížení náskou bavorského velkoklubu nevyužilo. Na půdě Schalke totiž remizovalo 1:1. Dortmund úspěšně zvládl přestřelku v Mönchengladbachu.

Max Kruse se raduje z branky
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Předposlední Ingolstadt nedotáhl do konce nadějně rozehrané utkání proti Brémám. Ještě deset minut před koncem vedl 2:1, pak ale svým druhým gólem v zápase vyrovnal Kruse, v 87. minutě dokonal obrat i svůj hattrick a v nastavení přidal dokonce čtvrtou branku.

I díky gólům německého útočníka drží Brémy neporazitelnost už deset zápasů. Theodor Gebre Selassie odehrál za Werder celý zápas.

V mnichovské Allianz Areně padla úvodní branka už ve třetí minutě, Bojan Krkic využil zmatků v domácí rozehrávce a poslal Mohuč do vedení. Španělský útočník se stal sedmým hráčem, který skóroval v nejvyšších soutěžích ve Španělsku, Anglii, Itálii a Německu.

Bojan Krkic
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po čtvrthodině hry vyrovnal přesnou střelou na zadní tyč Arjen Robben. Nizozemský křídelník vstřelil už pošesté v dresu Bayernu přes deset ligových gólů v sezoně. Hosté však ještě do přestávky zvrátili stav skóre znovu ve svůj prospěch ‒ střídající Kimmich podkopl ve vápně Mutóa a nařízený pokutový kop se štěstím proměnil Daniel Brosinski. Bayern se ve druhé půli zmohl už jen na vyrovnání, které zařídil v 73. minutě přízemní střelou Thiago Alcantara.

Dortmund zvítězil v Mönchengladbachu 3:2 a vrátil se na třetí místo

Dortmund otevřel skóre v regionálním derby v Mönchengladbachu po deseti minutách. Dahoud podrazil na hranici velkého vápna pronikajícího Pulisice a rozhodčí nařídil pokutový kop, který proměnil Marco Reus. Německý reprezentant má v osmi zápasech proti svému bývalému zaměstnavateli bilanci pěti gólů a pěti asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko hrálo se Schalke nerozhodně 1:1

Krátce před přestávkou srovnal Lars Stindl, jenž využil nepřesné rozehrávky hostující obrany. Domácí kapitán se poprvé od svého příchodu do Mönchengladbachu trefil ve třech ligových utkáních po sobě.

Mönchengladbach šel v 48. minutě dokonce do vedení po vlastním gólu Schmelzera, ale Dortmund dokázal zápas otočit. Nejprve vyrovnal krátce po svém příchodu na hřiště svým 27. bundesligovým gólem Pierre-Emerick Aubameyang, kterému už podeváté v sezóně asistoval Dembélé. Podobně produktivní souhru předvedli naposledy v ročníku 2005/06 útočníci Werderu Brémy Micoud a Klose. V 87. minutě pak hlavou rozhodl Raphael Guerreiro.

Hamburk nezvládl duel s Darmstadtem

O další překvapení se postaral poslední Darmstadt, jenž vyhrál v Hamburku 2:1. Hosté rozhodli v průběhu tří minut na začátku druhého poločasu, když se trefil po rohovém kopu Aytac Sulu a vzápětí zakončil rychlý brejk Felix Platte.

Darmstadt si připsal poprvé v sezoně dvě vítězství za sebou, před týdnem překvapivě porazil Schalke. Hamburk zůstává na šestnácté příčce, která by pro něj znamenala baráž.

Nedařilo se ani dalšímu týmu se sestupovými starostmi. Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě porazila zásluhou Ibiševičovy hlavičky z 59. minuty Wolfsburg 1:0 a upevnila si pátou pozici. Wolfsburg je patnáctý.

Kerem Demirbay slaví gól do sítě Kolína
zdroj: DPA autor: Jonas Güttler

Hoffenheim vyhrál čtyři z posledních pěti utkání, ale v Kolíně zachránil remízu až v nastaveném čase. V 58. minutě dostal domácí celek do vedení útočník Bittencourt, kterému Hector poslal míč před odkrytou branku.

Ve třetí nastavené minutě ale proměnil závěrečný tlak hostů ve vyrovnání střelou z hranice šestnáctky Demirbay. Český reprezentant Pavel Kadeřábek do hry v hostujícím týmu nezasáhl.

Lipsko brzké vedení neudrželo, remízu zařídil Huntelaar

Ve 14. minutě otevřel skóre hlavou Werner, který prožívá svou nejlepší sezonu. Přímo se podílel už na 22 gólech bundesligového nováčka - sedmnáct jich dal a pětkrát asistoval. Vzápětí mohl zvýšit Forsberg, ale Fährmannovu branku těsně minul. Konečný výsledek 1:1 stanovil krátce po změně stran nizozemský ostrostřelec Huntelaar.

Německá fotbalová liga - 30. kolo:

Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 1:1 (58. Bittencourt - 90.+3 Demirbay), Bayern - Mohuč 2:2 (16. Robben, 73. Alcantara - 3. Krkic, 40. Brosinski z pen.), Frankfurt - Augsburg 3:1 (78. a 87. Fabian, 90.+1 Rebič - 9. Gouweleeuw), Hamburk - Darmstadt 1:2 (90.+3 vlastní Holland - 51. Sulu, 53. Platte), Hertha - Wolfsburg 1:0 (59. Ibiševič), Ingolstadt - Brémy 2:4 (32. Lezcano, 62. Gross z pen. - 45.+1 z pen., 81., 87. a 90.+4 Kruse), Mönchengladbach - Dortmund 2:3 (43. Stindl, 48. vlastní Schmelzer - 10. Reus z pen., 59. Aubameyang, 87. Guerreiro), Freiburg - Leverkusen 2:1 (11. Petersen, 88. Stenzel - 60. Volland z pen.), Schalke - Lipsko 1:1 (46. Huntelaar - 14. Werner).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články