Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Krmenčík po půlroce v Belgii hlásí: Trénuje se tady víc než v Česku a už můžu klidně mluvit se spoluhráči

Michael Krmenčík se po podzimu vydal z plzeňské Viktorie na své první zahraniční angažmá do Brugg, v Belgii toho ale příliš nenahrál. Sezona byla totiž kvůli pandemii covid-19 předčasně ukončena a titul připadl právě Krmenčíkovým Bruggám. Český útočník je tím pádem už několik měsíců bez fotbalu, respektive soutěžního zápasu, ale podle svých slov tak měl alespoň dost času na to zapracovat na svých fyzických parametrech a jazykovém vybavení.

Michael Krmenčík z FC Bruggy v akci
zdroj: Twitter FC Bruggy

"Makal jsem každý den. Měli jsme nějaké individuální plány v Belgii, Bruggách, na basecampu. Takže co se týče tréninků na fyzičku, vůbec nic jsem neztratil. Ba naopak. Mě tady chválí, že jsem zhubl osm kilo, nabral jsem svalovou hmotu a teď se dá pracovat úplně jinak. Takže jsem za to rád, piplají si mě tady, jak má správný útočník být a dělají tady se mnou různá cvičení, takže já jsem za to nesmírně rád a vidím sám na sobě, že se posouvám dopředu," svěřuje se Krmenčík.

V Belgii musí podle českého útočníka polykat hráči mnohem větší tréninkové dávky a hubnutí tak prý není problém. "Určitě se tady běhá víc než v Česku, takže kdyby mi teď někdo řekl, že mám uběhnout maraton, tak ho klidně uběhnu. To nebude problém. Určitě se tady trénuje víc než v Česku a ta kila šla dolů sama," popisuje bývalý plzeňský střelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO 2020 s...

Za vším prý není ale jen poctivý trénink. "Máme tady vlastní restauraci, kde vaří pestrou stravu vhodnou pro vrcholové sportovce, což jsem tedy nebyl zvyklý," směje se Krmenčík a dodává. "Myslím si, že když se tohle všechno dalo dohromady – kvalitní trénink, kvalitní strava, kvalitní spánek – tak je to prostě všechno profesionální a já jsem za to rád," říká jediný Čech v kádru Brugg.

Zatímco v Česku byl Krmenčík zvyklý na plzeňskou partu a kafíčka se spoluhráči, v Bruggách to měl hlavně zpočátku o poznání těžší. "Přišel jsem sem jako nový hráč, takže jsem neuměl moc anglicky. Teď už si troufnu říct, že docela na nějaké úrovni anglicky už klidně mluvit můžu se spoluhráči, takže co se týče zapadání do týmu, makám na angličtině. Snažím se pochopit trenérovu filozofii hraní tady v Bruggách, a je to jenom na mě, jak budu vypadat na hřišti a jak se mi bude dařit," zakončuje Krmenčík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články