Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krmenčík po hattricku: Třináctka je nešťastné číslo, šestnáct je lepší

Nejdřív titul, pak hattrick, kterým potvrdil první korunu krále střelců sezony. Takhle stylově uzavřel ročník šestnáctigólový plzeňský útočník Michael Krmenčík. Pětadvacetiletého fotbalistu potěšilo, že se nestal králem střelců jen s třinácti trefami, které měl na kontě před zápasem na Dukle.

Sport
zdroj: ČT4

"Dostával jsem sms, jestli mi to není trapné být nejlepší střelec s 13 góly. Také mi to přišlo trochu blbé a chtěl jsem to číslo nechat narůst. Povedlo se mi dát šestnáct gólů a nějaká áčka (asistence). Asi je to lepší než těch třináct, to je nešťastné číslo," řekl Krmenčík novinářům po utkání 30. kola v Praze na Julisce.  

Prioritou však pro něj bylo vyhrát s Plzní ligu. "Nejdřív jsem chtěl udělat titul, až potom třeba střelce. To se mi asi povedlo naposled párkrát v dorostu. Určitě si to doma někde vystavím," konstatoval reprezentant.  

Na Julisce proti svému bývalému týmu skóroval dvakrát už v úvodní čtvrthodince a hattrick zkompletoval v 59. minutě. Spoluhráči však prý neměli instrukce, aby Krmenčíkovi víc nahrávali. "Byl jsem psaný akorát na penaltu, kdyby byla," přiznal bývalý hráč Dukly či Ostravy. "Je to můj první hattrick v lize a jsem za něj rád. Konečně," dodal.  

Kvůli zdravotním problémům v jarní části sezony stihl 16 branek ve 24 ligových zápasech. "Proti Spartě jsem hrál s kotníkem, který nebyl ideální. Nechal jsem si opíchnout nohu, asi jsem to neměl dělat. Tím pádem jsem marodil asi měsíc a půl," upozornil Krmenčík.  

Trenér Pavel Vrba nedopustil, aby se opakovala dva roky stará situace, kdy Viktoria už jako jistý mistr po oslavách ukončila sezonu výpraskem 0:5 na Slavii. "Řešilo se to hodně, protože tam jsme to podělali, jak jsme mohli. Tady nám trenér Vrba jasně řekl, že v úterý budeme všichni na značkách a schopni tréninku. Myslím, že všichni do jednoho člověka jsme přišli tak, jak trenér řekl. Slavili jsme jenom dva dny, i když oslavy to byly bujaré," řekl rodák z Kraslic.

Hráči Viktorie si podle něj utkání na Dukle užili. "Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát úplně bez tlaku. Kluci mají před dovolenou, my s Honzou Kopicem máme ještě reprezentaci. Chtěli jsme si to poslední kolo užít, což se nám podařilo. Hráli jsme dobře a soupeře jsme až na dvě tři možnosti nikam nepustili," uvedl Krmenčík, který nechtěl komentovat spekulace o svém možném letním odchodu do zahraničí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články