Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krmenčík má lepší start než Koller či Baroš. Snad jsem si schoval gól i na Nory, řekl

Oslo – Na podzim svým premiérovým gólem nasměroval reprezentaci proti Norsku k triumfu. Stejný počin chce Michael Krmenčík zopakovat také na severu Evropy, kde národní tým v rámci kvalifikace mistrovství světa potřebuje nutně zvítězit. Vytáhlý střelec zatím netuší, zda dostane od trenéra Karla Jarolíma šanci. Pokud ale ano, rád by navázal na skvělou formu, kterou v nároďáku má.  

Sport
zdroj: ČT4

"Pokud se na hřiště dostanu, tak věřím, že jsem si nějaký gól ještě schoval," řekl Krmenčík při cestě do Norska. "Hlavní ale nejsou góly, ale body. Sám nevím, co se skrývá za mojí bilancí. Asi tým a kluci, kteří mi dovedou šanci nachystat. Pak to jen uklízím do prázdné branky. V nároďáku jsou nejlepší hráči Česka, kvalita je tady vysoká a já z toho těžím," hledal vysvětlení.

Sám si však uvědomuje, že v národním týmu je na hrotu velká konkurence a ani produktivita mu nemusí zaručit místo v základní sestavě. Pokud se trenér Karel Jarolím rozhodne hrát na jediného útočníka, bude se muset rozhodnout mezi Krmenčíkem, nejlepším hráčem české ligy Milanem Škodou a mladým Patrikem Schickem, o kterého se po skvělé sezoně v Sampdorii Janov přetahují velkokluby.

"Uvidíme, to nechám na trenérovi, jak to vymyslí. Mně je jedno, jestli tam budu sám nebo jestli tam budeme vepředu ve dvou. Musíme prostě hlavně makat pro tým," řekl čtyřiadvacetiletý rodák z Kraslic.

"Bude to pro nás poslední zápas v sezoně. Podle mě je to utkání o všechno a my jsme odhodlaní zvítězit. Musíme se kousnout a dát do toho všechno. Pak si můžeme odfrknout na dovolené," burcoval Krmenčík spoluhráče.

Připraven je i na to, že by na hrotu sváděl tvrdé souboje s norskými stopery, jak se mu to dařilo v listopadu, kdy nečekaně nastoupil v základu a brzy premiérovým gólem za národní tým nasměroval spoluhráče za výhrou.

"Důraz nesvědčí nikomu, žádnému týmu. Norové budou jezdit po zadku a my se jim musíme v tomto směru vyrovnat. Bez toho to nepůjde," dodal Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články