Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Krize Interu pokračuje, mladík Locatelli z AC sestřelil Juventus

Řím – Je mu teprve osmnáct let, už si ale stačil podmanit italské trávníky. Před dvěma týdny parádní bombou pomohl Manuel Locatelli k výhře AC Milán v přestřelce se Sassuolem, teď v duelu s Juventusem vystřelil výstavní trefou Rossoneri výhru 1:0. Svěřenci Vincenza Montelly jsou tak druzí o pouhé dva body za Bianconeri. Nedařilo se naopak milánskému Interu, který potřetí v řadě v lize prohrál. Tentokrát padl na půdě Bergama 1:2. Oproti tomu AS Řím prodloužil sérii domácích vítězství na osm zápasů, když porazil Palermo 4:1

Slavící hráči AC Milán
zdroj: Reuters autor: ALESSANDRO GAROFALO

V úvodním dějství měli navrch hosté z Turína a jejich tlak vyústil ve vstřelenou branku. Ve 36. minutě dostal míč do milánské sítě z přímého kopu Miralem Pjanič, po konzultaci s asistentem však sudí Nicola Rizzoli branku neuznal zřejmě kvůli pohybu stoperů Juventusu.

Leonardo Bonucci chtěl kop zjevně tečovat, ale v ofsajdu nebyl. Naopak Mehdi Benatia se v okamžiku rozehrávky v ofsajdové pozici nacházel, ale hrát míč se nepokoušel. Velké protesty milánských hráčů následně vystřídala nevole jejich soupeřů, rozhodčí s nimi situaci řešili ještě před druhým poločasem.

O vítězství AC Milán rozhodl nečekaný střelec Locatelli v 65. minutě svou druhou brankou v sezoně. Teprve osmnáctiletý střední záložník překonal Gianluigiho Buffona nádhernou střelou na vzdálenější tyč. Juventus, který už po čtvrthodině hry přišel o svého druhého nejlepšího střelce Paula Dybalu kvůli zranění, se za vyrovnáním hnal marně.

Kromě Locatelliho měl zápas totiž dalšího mladého hrdinu, sedmnáctiletého brankáře AC Milán Gianluigiho Donnarummu. Juventus ho nebyl schopen překonat a Donnarumma skvělý výkon korunoval v posledním okamžiku utkání, když zlikvidoval nebezpečnou střelu Samiho Khediry.

Díky dvěma mladíkům tak domácí porazili Juventus v Serii A poprvé od podzimu 2012 a uštědřili mu teprve druhou ligovou porážku v této sezoně. Tu první Juventus utrpěl také na San Siru v utkání proti Interu. V obou zápasech na milánském stadionu naposledy selhal v sezoně 2009/10.

AS Řím se sice musel obejít bez několika zraněných hráčů, přesto potvrdil, že se mu na domácím Olympijském stadionu v lize daří, a proti Palermu si tam připsal osmou výhru v řadě. Jeden gól zaznamenal bosenský útočník Džeko, který s osmi trefami vede tabulku střelců. Další branky dali Salah, Paredes a El Shaarawy, čestný gól hostů vstřelil deset minut před koncem Quaison. 

Inter sice ve čtvrtek v Evropské lize porazil Southampton, v italské lize se ale dál trápí a pozice trenéra De Boera je nejistá. V Bergamu milánský klub prohrával od desáté minuty po Masiellově trefě hlavou a domácí hrozili i nadále.

Pět minut po přestávce se ale povedenou střelou zpoza vápna prezentoval Éder a domácí gólman Berisha neměl šanci zasáhnout. Přesto hosté nezískali ani bod, neboť tři minuty před koncem fauloval ve vápně obránce Santon a nařízenou penaltu proměnil Pinilla. "Nerazzurri" získali z posledních čtyř zápasů jediný bod a na výhru čekají od 21. září.

Fiorentině se dosud v Serii A příliš nedařilo a ani na hřišti nováčka Cagliari nezačala dobře, když už ve druhé minutě otevřel skóre Di Gennaro. Pak už ale úřadovali hosté, zejména dvojice Bernardeschi a Kalinič. Oba hráči už v prvním dějství zaznamenali dva góly a asistenci a do šaten šly týmy za stavu 1:4.

Krátce po změně stran Kalinič zkompletoval hattrick. V tomto týdnu se chorvatskému útočníkovi velmi dařilo, neboť ve čtvrtek také skóroval dvakrát do sítě Liberce v Evropské lize. Capuano a Borriello sice ještě snížili, na čtvrtou výhru v řadě ale domácí nedosáhli.

Neapol po zranění útočníka Milika marně hledá formu z úvodu sezony, na půdě nováčka Crotone ale už v prvním poločase o jejím vítězství rozhodli Callejón a Maksimovič, jenž vstřelil premiérový gól v neapolském dresu. Přestože hráli hosté hodinu v oslabení po vyloučení Gabbiadiniho, Crotone dokázalo pouze zkorigovat stav minutu před koncem zásluhou Rosiho a na první výhru v sezoně stále čeká.

Lazio Řím remizovalo na hřišti FC Turín 2:2, bod pro domácí zařídil až v nastavení z penalty Ljajič. Český záložník Jakub Jankto odehrál 63 minut za Udine, které porazilo Pescaru 3:1 a ukončilo sérii pěti zápasů bez výhry.

Výsledky 9. kola Serie A:

Sampdoria Janov - FC Janov 2:1 (12. Muriel, 47. vlastní Izzo - 24. Rigoni), AC Milán - Juventus Turín 1:0 (65. Locatelli), Udine - Pescara 3:1 (9. z pen. a 71. Théréau, 90.+3 Zapata z pen. - 74. Aquilani), Bergamo - Inter Milán 2:1 (10. Masiello, 88. Pinilla z pen. - 50. Éder), Cagliari - Fiorentina 3:5 (2. Di Gennaro, 61. Capuano, 77. Borriello - 20., 40. a 53. Kalinič, 26. a 32. Bernardeschi), Crotone - Neapol 1:2 (89. Rosi - 17. Callejón, 33. Maksimovič), Empoli - Chievo 0:0, FC Turín - Lazio Řím 2:2 (20. Falqué, 90.+1 Ljajič z pen. - 71. Immobile, 84. Murgia),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články