Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Krize Dortmundu v lize pokračuje, Brémy si vyšláply na Leverkusen

Berlín – Trápení fotbalistů Dortmundu v německé lize pokračuje. Úřadující vicemistr nestačil na domácím hřišti ani na nováčka soutěže Hertu Berlín a prohrál 1:2. Borussia tak doma nezískala bod již potřetí v řadě, z posledních šesti ligových duelů vyhrála jen jeden a přišla o třetí místo, kde ji vystřídal po remíze 2:2 s Wolfsburgem Mönchengladbach. Nedařilo se ani druhému Leverkusenu, jenž prohrál v Brémách 0:1.

Zklamaní fotbalisté Dortmundu po prohře s Hertou Berlín
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Marius Becker

Úřadující vicemistr Dortmund vedl již po sedmi minutách hry, kdy si osmou trefu v sezoně připsal Marco Reus. Hertha ale dokázala skóre ještě do přestávky otočit. Nejprve dal jedenáctý gól v ročníku nejlepší klubový střelec Adrián Ramos a těsně před koncem první půle přidal branku Sami Allagui.

Dortmund dál ztrácí pět bodů na druhý Leverkusen, který prohrál 0:1 s Werderem Brémy, v jehož dresu odehrál celý zápas český reprezentant Theo Gebre Selassie. O první výhře Werderu po pěti zápasech rozhodl čtvrt hodiny před koncem Santiago García.

Hamburk poslal v první půli do vedení Hakan Calhanoglu, jenže po změně stran Mohuč zásluhou Šindžiho Okazakiho a Nicolaie Müllera skóre otočila. Po hodině hry se na hřiště dostal druhý Čech ve službách Hamburku Petr Jiráček a domácí dokázali deset minut před koncem po trefě Nizozemce Raffaela Van der Vaarta vyrovnat. V nastavení však Okazaki po dlouhém nákopu Zdeňka Pospěcha překonal Drobného potřetí.

Freiburg se všemi třemi českými fotbalisty v základní sestavě zaznamenal po třech ligových porážkách výhru, když doma přehrál zásluhou dvou tref Admira Mehmediho z prvního poločasu Hannover 2:1. Celý zápas odehrál z českého tria jen Vladimír Darida. Pavel Krmaš hrál první poločas, Václav Pilař opustil hřiště deset minut před koncem.

Mönchengladbach doma poprvé ztratil, přesto přeskočil Dortmund

Mönchengladbach přišel proti Wolfburgu o domácí stoprocentní bilanci. Hosté, kterým kvůli zranění kotníku chybí záložník Jan Polák, se dostali do vedení v úvodu druhé půle, kdy se trefil k tyči záložník Diego. Mönchengladbach ale během jedenácti minut skóre otočil, oč se postarali Raffael a parádním dalekonosným pokusem z přímého kopu Juan Arango.

"Vlci" ale zásluhou Base Dosta čtyři minuty před koncem vyrovnali na 2:2. Bez ztráty bodu tak na vlastním hřišti zůstává už jen lídr celkového pořadí Bayern Mnichov.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Braunschweig - Hoffenheim 1:0 (29. Oehrl z pen.), Brémy - Leverkusen 1:0 (74. García), Dortmund - Hertha Berlín 1:2 (7. Reus - 23. Ramos, 45. Allagui), Freiburg - Hannover 2:1 (25. a 36. Mehmedi - 90.+3 Bittencourt), Hamburk - Mohuč 2:3 (21. Calhanoglu, 79. Van Der Vaart - 47. a 90.+2 Okazaki, 50. Müller), Norimberk - Schalke 0:0, Mönchengladbach - Wolfsburg 2:2 (59. Raffael, 64. Arango - 53. Diego, 86. Dost).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články