Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Krize Dortmundu i díky Drobnému pokračuje, Darida se znovu trefil

Berlín – Comeback po jednozápasovém trestu v německé lize vyšel Vladimíru Daridovi na výbornou. Český reprezentant se znovu prosadil z penalty a pomohl svému Freiburgu k cenné remíze na hřišti Brém 1:1. Dalším skvělým výkonem se blýskl i Jaroslav Drobný, který na Dortmundu udržel nulu a Hamburk i díky němu vyhrál 1:0. Borussia naopak potvrdila výsledkovou krizi, když v lize prohrála třetí z posledních čtyř zápasů.

Vladimír Darida z Freiburgu (vlevo) slaví gól se svými spoluhráči
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Darida proměnil penaltu i při minulém startu proti Hoffenheimu, kdy byl následně vyloučen. Kvůli tomu přišel o zápas s Leverkusenem. Nyní už se ale vrátil do sestavy a hned dostal šanci při další penaltě. Mazácky poslal gólmana na druhou stranu a s přehledem proměnil.

Dařilo se i brankáři Jaroslavu Drobnému, který pochytal všech deset přímých střel Dortmundu na branku a udržel druhou nulu v sezoně. Ta první se mu povedla proti Bayernu.

Hamburku, za který v závěru nastoupil i Petr Jiráček, tak stačil k výhře jediný gól. Postaral se o něj Lasogga, který využil velkou chybu dortmundské obrany a po úniku dvou hráčů na brankáře zakončil do odkryté branky.

Obhájce titulu Bayern Mnichov doma rozstřílel Hannover 4:0 zásluhou dvou branek Lewandowského a Robbena. Nadále se tak drží v čele tabulky.

Nováček z Paderbornu po dvou porážkách zabodoval, když remizoval 2:2 na hřišti favorizovaného Leverkusenu. Navíc byl blízko výhře, protože domácí srovnali až v poslední minutě. Paderbornu k bodu pomohla i minela domácího brankáře, který při prvním gólu chybně vyběhl, a pro Koce už bylo snadné trefit prázdnou branku.

Mönchengladbachu remizovali s Mohučí 1:1. Oba týmy tak zůstaly v bundeslize bez porážky. Mönchengladbach je třetí, Mohuč se po třetí remíze v řadě zařadila na šesté místo před Wolfsburg, který v odpoledním zápase porazil Augsburg 1:0.

V 15. minutě se domácí dostali vedení zásluhou Kruseho, který si připsal třetí gól v sezoně. O čtvrt hodiny později ale rozhodčí odpískal ruku obránce Korba ve vápně a záložník Hofmann, jenž v Mohuči hostuje z Borussie Dortmund, penaltu proměnil.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Hertha Berlín - Stuttgart 3:2 (22. z pen. a 64. Kalou, 74. Beerens - 5. Leitner, 83. vlastní Wagner), Bayern Mnichov - Hannover 4:0 (6. a 38. Lewandowski, 13. a 79. Robben), Brémy - Freiburg 1:1 (31. Di Santo - 8. Darida z pen.), Dortmund - Hamburk 0:1 (35. Lasogga), Hoffenheim - Schalke 2:1 (13. Elyounoussi, 29. Szalai - 83. Huntelaar), Leverkusen - Paderborn 2:2 (42. Bender, 90. Bellarabi - 20. Koc, 87. Stoppelkamp), Wolfsburg - Augsburg 1:0 (58. Naldo), Mönchengladbach - Mohuč 1:1 (15. Kruse - 31. Hofmann z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články