Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Krize Brna pokračuje, výhru Slovácka vystřelil Došek

Brno – Pátou prohru v řadě si na své konto připsali fotbalisté Brna. Zbrojovka černou sérii nepřerušila ani proti Slovácku, s nímž doma prohrála 0:1. Jedinou branku utkání vsítil nejlepší ligový střelec Libor Došek, který zaznamenal desátý gól v této sezoně. Slovácko ukončilo sérii čtyř zápasů, ve kterých získalo pouze jediný bod.

Utkání Zbrojovka Brno - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Po většinu prvního poločasu mělo Slovácko územní převahu. Útočilo po pravé straně, kde se aktivně do akcí zapojoval i obránce Kuncl. Obětavě bránící zadáci Zbrojovky ale většinou stačili včas odvrátit centrované míče do zázemí.

Bez potrestaného tvůrce hry Brňanů Zavadila ale chyběl domácím fotbalistům hráč, který by dal ve středu pole kombinační hře myšlenku. Přesto se po několika rychlých protiútocích podařilo Zbrojovce dostat dvakrát ke slibnějšímu zakončení. U obou byl obránce Jugas, který ale mířil vedle.

Po změně stran zvýšili Brňané aktivitu a také častěji zakončovali. Vávrovu přízemní střelu k tyči brankář Heča chytil, časté nebezpečí pro obranu Slovácka znamenal rychlý a technicky vybavený Moukanza. Z převahy ale Brno nic nevytěžilo.

Naopak Slovácko čtvrt hodinu před koncem z ojedinělého protiútoku udeřilo. Po akci střídajícího Hlúpika se prosadil v koncovce Došek na jehož přesnou střelu brankář Hladký nereagoval.

Trenér Brna Kotal se pokusil zařazením ofenzivních hráčů Hyčky, Keresteše a Slančíka vyrovnat. Ale takticky dobře hrající Slovácko soupeře nepustilo k vážnější akci a těsné vítězství ubránilo. V posledních čtyřech vzájemných utkáních Slovácko neztratilo ani bod a má z nich skóre 11:1.

FC Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 0:1 (0:0)

Branka: 75. Došek. Rozhodčí: Ardeleánu - Štěrba, Kotík. ŽK: Šumolikoski, Kalouda. Diváci: 3 322.

Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster, Lutonský - Fischer (81. Slančík), Malík, Šumbera (59. Keresteš) - Sýkora, Vávra (75. Hyčka), Moukanza. Trenér: Kotal.

Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (71. Hlúpik), Kalouda (83. Valenta), Havlík (63. Trávník), Kerbr - Došek. Trenér: Habanec.

Václav Kotal (Brno): "Pro oba soupeře bylo po předcházejících nevydařených výsledcích dnešní utkání velmi důležité. Kdybychom zvítězili, tak jsme se na Slovácko dotáhli do středu tabulky. Když nedáme doma gól, tak je složité nějaké body uhrát. Ve druhém poločase jsme už byli do obdrženého gólu lepším mužstvem, tu největší šanci jsme neproměnili a Slovácko si zásluhou Doška odváží tři body. Na inkasované brance se podepsala naše chyba, po které následoval centr. Připravovali jsme se na to, že si takové akce musíme hlídat. Musíme se dostat z psychické nepohody po pěti prohraných zápasech. Dnes jsme hráli dobře v obraně, ale odešla nám produktivita."

Svatopluk Habanec (Slovácko): "Dnes jsme dostali body za to, co nám bylo nabídnuto. Fotbalovost se vytrácela tím, že bylo moc soubojů. Kombinace vázla, byla to spíše taktická partie. My jsme byli nachystaní na systém tří obránců soupeře. Špatně jsme však napadali, nebo nenapadali vůbec. Hra ztrácela tempo. Na druhou stranu jsem si v tomto ročníku už často zanaříkal, že hrajeme dobře, ale nemáme body. Soupeř nám nabídl jednu šanci, kterou po akci střídajícího Hlúpika využil Došek. Prožili jsme infarktovou situaci v poslední minutě, kdy mohl vyrovnat Sýkora."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články