Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Křetínský už se nemusí bát sankcí, disciplinárka zastavila vyšetřování

Praha – Daniel Křetínský a potažmo celá Sparta si může oddechnout. Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR totiž podle očekávání zastavila na doporučení asociace vyšetřování probíhající korupční kauzy a sparťanskému bossovi tak už nehrozí sankce za nedodání důkazů, které slíbil předat disciplinárce.

Disciplinární komise řízení ukončila na základě doporučení výkonného výboru FAČR z minulého týdne. Výbor se usnesl na tom, že všechny korupční aféry bude nově vyšetřovat jen policie a disciplinární komise bude moci vynést tresty až na základě policejních závěrů.

Křetínský, který loni v září informoval předsedu FAČR Miroslava Peltu o údajně nestandardních praktikách v řízení profesionálních soutěží, měl do 7. února disciplinárce dodat důkazy. Kdyby tak neučinil, hrozil jemu i Spartě finanční trest. Komise však potvrdila rozhodnutí výkonného výboru a Křetínský tak na fotbalové půdě žádné svědectví podávat nemusí.

Před disciplinární komisi tak 7. února nepředstoupí ani představitelé Plzně, které se také kauza dotýká. Bývalý prvoligový rozhodčí Tomáš Adámek totiž na podzim uvedl, že jej v minulém roce fotbalový funkcionář Martin Svoboda uplatil 200 tisíci korunami, aby jarní duel s Jabloncem ovlivnil právě ve prospěch Západočechů. Ti Adámkovo nařčení důrazně odmítli, stejně jako Svoboda.

Plzeňští zvažují, že se proti křivému nařčení budou bránit soudně. Majitel Viktorie Tomáš Paclík nevyloučil ani žalobu vůči Křetínskému za poškození dobrého jména klubu. Paclík několikrát řekl, že za rozpoutáním aféry vidí úmyslnou snahu zdiskreditovat Viktorii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články