Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Křetínský slibované důkazy nepředal a disciplinárka hrozí sankcemi

Praha – Ještě v polovině prosince jásal šéf disciplinární komise Fotbalové asociace ČR Jiří Golda, že co nevidět dostane od bosse pražské Sparty Daniela Křetínského údajně klíčové důkazy korupce v českém fotbale. Jenže měsíc utekl jako voda a Křetínský nepředal disciplinárce zhola nic. Vyšetřování se tak zastavilo na mrtvém bodě a Golda hrozí Křetínskému sankcemi.

"Neposunuli jsme se ani o krok. Pan Křetínský zatím žádný důkaz neposkytl," uvedl Golda. Disciplinárka proto poslala Křetínskému poslední výzvu: majitel Sparty musí do 7. února své důkazy poskytnout. Pokud tak neučiní, komise jej prý už může sankcionovat. S tím, že 4. února má seznam důkazních materiálů obdržet nejprve Golda. Pokud tak Křetínský neučiní, komise už může jeho i Spartu sankcionovat a kauzu "Křetínského tašky" tak uzavřít. "Kauza je natolik závažná, že trestat můžeme i samotný klub, který za jednání svého člena nese odpovědnost. Ten, kdo aféru rozpoutal, ponese následky," řekl Golda.

"Nebudeme-li mít v daném termínu ty důkazy, komise bude postupovat v souladu s disciplinárním řádem," řekl Golda. "Chci postupovat rychle, transparentně, padni komu padni. Je v zájmu fotbalu, aby se situace, kterou považuju za vážnou, uklidnila," dodal Golda. Křetínský se podle něj vystavuje hrozbě trestu za znevážení jména fotbalu a nerespektování předpisů FAČR.

Na další zasedání komise 7. února Golda předvolal Křetínského i statutární zástupce Plzně, kteří se nařčení z korupce důrazně brání. Proti Křetínskému se ostře vymezuje především majitel Viktorie Tomáš Paclík, který v závěru loňského roku také majitele Sparty opakovaně vyzýval k předložení důkazů. 

Křetínský aféru rozpoutal, nyní mlčí

Křetínský v polovině září předal předsedovi FAČR Miroslavu Peltovi informace, které údajně poukazovaly na nestandardní praktiky v řízení domácích profesionálních soutěží. Pelta, kterého by Golda také v nejbližší době rád pozval na zasedání disciplinárky, záležitost vzápětí předal k policejnímu vyšetřování.

O několik týdnů později bývalý ligový sudí Tomáš Adámek uvedl, že mu někdejší manažer druholigových klubů Čáslavi a Táborska Martin Svoboda před jarním zápasem Jablonec - Plzeň dal 200 tisíc korun za ovlivnění utkání ve prospěch Západočechů. Zástupci Viktorie jakoukoli spojitost s možnou korupcí popírají, Adámkovo tvrzení popírá i Svoboda a asistenti rozhodčího v inkriminovaném utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Disciplinárka pohrozila Křetínskému sankcemi
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články