Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Křetínský se bude hájit před disciplinárkou

Praha - Šéfa fotbalové Sparty Daniela Křetínského čeká vystoupení před disciplinární komisí Fotbalové asociace ČR. A to kvůli údajné korupční kauze ve fotbale, kterou sám rozpoutal.

Majitel fotbalové Sparty Daniel Křetínský
zdroj: ISIFA/LN autor: Martin Divíšek

Dozvuky schůzky šéfa fotbalové Sparty s předsedou asociace jsou slyšet dodnes. Křetínský podle svých slov předložil důkazy o korupci, Miroslav Pelta hned o den později řekl, že vše předal policii, ačkoliv Křetínského materiály považoval za pouhé indicie. Také podle šéfa protikorupční policie Křetínský žádné konkrétní důkazy nepřinesl. A Viktoria Plzeň, tedy klub, na který měla obvinění cílit, se pustila do protiofenzivy. V kakofonii obviňování, hrozeb a spekulací však zaznělo konkrétních důkazů málo.

Největší rozruch tak nadělal dopis ligového rozhodčího Tomáše Adámka, ve kterém říká, že nabídku úplatku dostal a přijal. "Jako rozhodčí Gambrinus ligy jsem byl opakovaně a soustavně vystavován tlaku směrem k ovlivňování výsledků fotbalových utkání, (...) přičemž bohužel musím uvést, že jsem v ojedinělém případě i podlehl," přiznal se Adámek. Šéf tuzemských fotbalistů Pelta se kvůli kauze obrátil i na evropskou fotbalovou asociaci a navrhuje třeba fixní plat pro tuzemské rozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Křetínský se bude hájit před disciplinárkou

Pelta hájí zájmy pouze jedné strany, říká Paclík

K tématu se v úterním deníku Sport vyjádřil i šéf Plzně Tomáš Paclík, který má pocit, že Pelta není v kauze nestranný. "Nechápe, že má chránit český fotbal. On tady hájí zájmy jedné strany, což mi přijde z pozice předsedy absolutně nehorázné," rozčiluje se Paclík.

Svého klubu se zastává a rozhodně nesouhlasí s tvrzením, že vytváří negativní tlak na disciplinární komisi. "Disciplinárce naopak pomáháme, dokládáme všechny důkazy. Pan Pelta v disciplinárce zažil zejména to, že všichni skáčou tak, jak on píská. Ale já jsem žádné dobré mravy nepřekročil. U mě překračuje dobré mravy ten, kdo lže. Což není případ Viktorie Plzeň."

Zdroj
ČT sport, ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články