Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčího dvacítka po špatném úvodu podlehla Portugalsku 2:4

České fotbalové reprezentace od hlavního mužstva až po mladší celky neprožívají zrovna nejlepší období. Jeden z favoritů na funkci nového trenéra národního týmu Karel Krejčí utrpěl se svými svěřenci druhou porážku v soutěži reprezentačních dvacítek Elite Tournament. Češi po prohře s Německem 2:3 odešli poraženi i na domácí půdě v Příbrami, tentokráte s Portugalskem po výsledku 2:4.

Radost českých reprezentantů do 20 let
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

V minulé premiérové sezoně turnaje se Češi zaskvěli celkovým třetím místem, nyní ovšem Krejčího tým nenačal soutěž výsledkově šťastně.

Proti Portugalsku se Čechům nepovedl začátek, když už ve 4. minutě otevřel skóre utkání Santos a vzápětí zvýšil Correira. Domácím se zásluhou Žitného a Havelky sice podařilo vyrovnat, ale hosté z Pyrenejského poloostrova bleskově odpověděli dvěma údery, na které už reakce nepřišla.

"Věděli jsme, že to bude hodně těžké utkání vzhledem k tomu, že jsou mistři Evropy. Byli jsme dobře připravení, jenom to bylo o nás hráčích, abychom si to dali do hlav. A to jsme nedali, protože jsme zaspali začátek. I když jsme se pak na ně dotáhli, zase jsme jako v Německu po dětinských chybách dostali góly. To nikoho takhle neporazíme," shrnul dojmy z výkonu kapitán týmu Matěj Chaluš.

Dvacítka po zápasech v Německu a s Portugalskem jede do Polska a hostí Anglii, v listopadu přivítá Švýcarsko a v březnu soutěž zakončí duely v Itálii a s Nizozemskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová dvacítka nestačila na Portugalce

ČR "20" - Portugalsko "20" 2:4 (1:2)

Branky: 36. Žitný, 49. Havelka - 8. a 56. Correira, 4. Santos, 50. Neto.

Sestava ČR: Šiška - Holík (76. Klíma), Sadílek (63. Janošek), Bucha (76. Frýdek), Havelka, Šašinka (63. Douděra), Král (80. Plechatý), Žitný (63. Jandera), Granečný (63. Rychnovský), Chaluš (63. Růsek), Pfeifer. Trenér: Krejčí.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články