Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Krejčí oznámil nominaci jednadvacítky. Hložek? Pokud bude zdravý a ve formě, počítám s ním v červnu

O povolání šestnáctiletého záložníka Adama Hložka uvažoval před první letošní nominací trenér české reprezentace do 21 let Karel Krejčí. Talent pražské Sparty nakonec ve výběru pro soustředění ve Španělsku chybí, protože posílí sedmnáctku, kterou čeká závěrečná část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

"Je to pro mě téma, protože fantasticky zvládl vstup do základní sestavy Sparty a co jsem viděl, tak hraje velice dobře," řekl Krejčí. "Na březnový termín jsme se dohodli, že přednost dostane sedmnáctka a devatenáctka. Trenéři se pak domluvili, že posílí sedmnáctku, kterou čeká kvalifikace o postup na mistrovství Evropy," dodal.

Hložek zatím za Spartu odehrál osm ligových zápasů a v nedělním šlágru s Plzní (4:0) dokonce skóroval, čímž se stal nejmladším střelcem v historii ligy. "Pokud bude zdravý a bude nadále předvádět takové výkony, tak s ním rozhodně počítám pro červnový sraz," přidal Krejčí.

Bývalý trenér Plzně přišel k jednadvacítce od výběru do dvaceti let a spolu s ním se do vyšší věkové kategorie přesunula i většina hráčů. "Kostra týmu přišla se mnou, z širšího kádru chybí jen obránce Alex Král, který byl nominovaný do áčka," uvedl Krejčí.

Povolal také útočníky Václava Drchala ze Sparty a Martina Graiciara z Fiorentiny, od nichž si hodně slibuje. "Ve dvacítce kvůli zraněním chyběli a věřím, že nám pomůžou. Protože na hrotových pozicích jsme měli problém a soupeři tam měli větší kvalitu," vysvětlil Krejčí.

Jednadvacítka absolvuje soustředění ve Španělsku od 19. do 26. března. V jeho rámci odehraje přípravné zápasy s Islandem (22. března) a Mexikem (25. března).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články