Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělský Superpohár 2024

Krejčí hrál v základu, ale porážce s poslední Valencií nezabránil

Ladislav Krejčí si poprvé v dresu Girony zahrál v La Lize v základní sestavě. Prohře svého týmu 0:2 na hřišti poslední Valencie však nezabránil. Girona v součtu se středeční porážkou v Lize mistrů v Paříži prohrála třetí zápas v řadě. Nováček z Valladolidu uhrál v šestém kole bezbrankovou remízu s favorizovaným Realem Sociedad. Tým, který má s třinácti inkasovanými góly vizitku nejhorší obrany, udržel už podruhé v sezoně čisté konto. Real Madrid porazil nováčka Español Barcelona 4:1, přestože inkasoval jako první.

Utkání Valladolid – Real Sociedad
zdroj: ČTK/AP

Krejčí si i po středě místo v sestavě udržel. Smolařem utkání byl jeho spoluhráč z obrany a kapitán týmu Juanpe, který během tří minut nešťastně tečoval obě střely domácích. První gól mu byl připsán jako vlastní, druhý dal Gómez. Valencie se dočkala vítězství v lize poprvé po dvanácti zápasech.

Español s Alexem Králem v sestavě hrál na San Bernabeu dlouho vyrovnanou partii, a dokonce vedl. Brankář García v úvodu dvakrát vyhrál souboj s Mbappém a velký podíl měl i na vedoucím gólu svého týmu. Dlouhým výkopem našel Jofreho a ten prostrčil míč mezi nohama brankáře Curtoise. O pět minut později ale García nechtěně pomohl i k vyrovnání. Neudržel Bellinghamův centr a Carvajal zblízka doklepl do prázdné branky. Pak už bílý balet ovládl hru a přidal další tři góly. V závěru proměnil Mbappé penaltu a čtvrtým gólem se v čele tabulky střelců dotáhl na Lewandowského z Barcelony.

San Sebastian zatím vůbec nevypadá jako klub, který má místo v Evropské lize, v níž se představí 7. listopadu v Plzni. Pět kol už je bez vítězství a vstřelil v nich jen jediný gól. Útočník z týmu mistrů Evropy Oyarzabal sice dostal míč do sítě, ale jen z ofsajdu. Střelu surinamského útočníka Beckera zastavilo břevno.

Pamplona porazila Las Palmas 2:1 a tým z Kanárských ostrovů je už dvacet zápasů v nejvyšší soutěži bez výhry. Naposledy zvítězil v únoru nad Valencií, od té doby nasbíral jen sedm remíz a 13 porážek.

Španělská fotbalová liga – 6. kolo:

Valladolid – San Sebastian 0:0, Pamplona – Las Palmas 2:1 (39. Budimir z pen., 60. Oroz – 41. Moleiro), Valencie – Girona 2:0 (56. vlastní Juanpe, 58. Gómez), Real Madrid – Español Barcelona 4:1 (59. Carvajal, 75. Rodrygo, 78. Vinícius, 88. Mbappé z pen. – 54. Jofre).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články