Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Krejčí by měl být na Švédy fit a doufá, že prolomí severské prokletí

Praha – Kvůli zdravotním problémům do zápasu se Skoty nezasáhl, na duel se Švédy by měl však už být Ladislav Krejčí fit. Záložník Sparty by tak měl v posledním přípravném střetnutí před květnovou nominací na závěrečné soustředění dostat šanci a rád by příležitost využil. Zároveň chce ukončit špatnou bilanci na švédském území, z něhož se vždy vrátil jako poražený.

Ladislav Krejčí na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Reprezentace na sever Evropy odcestovala během odpoledne a právě Krejčí byl jediným hráčem, jenž musí řešit drobné zdravotní potíže.

"Měl jsem lehké problémy. Nebyl jsem stoprocentní, tak jsme se s trenérem domluvili, že bude lepší, když si ještě odpočinu, abych byl stoprocentně připraven," řekl Krejčí, jenž by měl dostat ve Stockholmu šanci stejně jako další hráči, kteří nenastoupili proti Skotům.

Věří, že na Švédsko bude tentokrát vzpomínat lépe než při předchozích dvou návštěvách, kdy se Spartou vypadl s Malmö a Häckenem v předkolech evropských pohárů. "Hrál jsem tam dvakrát a dvakrát to nebylo vůbec úspěšné. Spíš hodně neúspěšné. Přál bych si, aby to teď bylo jinak, abych neměl Švédsko zafixované jako nějakou černou můru," uvedl Krejčí.

Reprezentanti si v sobotu rozebrali nepovedené utkání se Skotskem. "Ukázali jsme si, co by se mohlo zlepšit, nebo co naopak bylo dobré. Trenér apeloval na to víc přenášet hru. Teď už to bude na hráčích, jak si to vezmou k srdci," uvedl útočník Matěj Vydra.

Český tým dopoledne ještě trénoval v Praze na Strahově a odpoledne odletěl do Stockholmu. V pondělí večer tam absolvuje předzápasový trénink a v úterý od 20:30 změří síly s domácím Švédskem.

Půjde o poslední přípravné utkání před květnovou uzávěrkou třicetičlenné širší nominace na soustředění před Eurem. "Každý se chce ukázat, předvést maximum. Tak to mají všichni nastavené v hlavách," podotkl Krejčí.

"Vnímám to jako šanci, ale víc to beru jako zápas za nároďák, není jich tolik. Podle jednoho zápasu trenér nominaci dělat nebude, zbývají dva měsíce do turnaje, stát se může spousta věcí. Nebude to stěžejní," doplnil záložník Daniel Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články