Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Král se těší do Anglie. Jednou bych tam rád hrál, přiznal

Nováček ve fotbalové reprezentaci prožívá sezonu snů. Alex Král se v jednadvaceti letech vrátil z Teplic do pražského Edenu a se Slavií hraje o titul. V Evropské lize pomohl týmu do čtvrtfinále, kde jej nyní čeká londýnská Chelsea, a k tomu všemu teď dostal poprvé šanci i v národním týmu.

Alex Král ze Slavie na tiskové konferenci
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Zažívám skvělé období, jedno z nejlepších za dobu, co hraji fotbal. Užívám si to a doufám, že to vydrží," říká pro pořad Fotbal Extra mladík, který prošel juniorskými reprezentacemi, ale v seniorském áčku je poprvé. 

Poté, co mu před časem skončila ve Slavii smlouva, přestoupil do Teplic, které mu daly šanci v lize a on se jí chytil. "Jsem jim za to hrozně vděčný, zažil jsem tam ještě na hřišti například Štěpána Vachouška, který tam teď dělá sportovního ředitele. Od něho jsem taky načerpal spoustu věcí, stejně jako od dalších hráčů," vzpomíná.   

Po přestupu do Slavie čekal, že se bude na trávníku objevovat sporadicky, ale to se rád zmýlil. "Jsem rád, že jsem hned od začátku dostával důvěru a tu šanci jsem využil a že v těch výkonech budu pokračovat," vysvětluje fotbalista, který je často chválen, ale snaží se na to nesoustředit. "Jsem hlavně rád, že mám zpětnou vazbu od trenéra a od kluků v kabině," vysvětluje. 

Je nám líto, video expirovalo.
Král: Zažívám skvělé období

A jak se cítí na prvním srazu reprezentačního áčka? "Atmosféra je tu samozřejmě jiná. Třeba, co se týče médií, je to tady víc sledované než v mládežnických výběrech," říká s tím, že jaký je to fotbalový skok, uvidí teprve v trénincích a hlavně v zápase. 

Moc se těší do Anglie teď s reprezentací i potom se Slavií na Chelsea v Evropské lize. "Ne každý se za kariéru podívá na takové stadiony," řekl. Přiznal, že jednou by v Anglii rád hrál. A teď? "Jsem zvědavý, jak ti hráči vypadají na hřišti živě," vysvětlil.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články