Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Král doplnil reprezentační nominaci, nemocného Pavlenku nahradí Mandous

Jaroslav Šilhavý tak, jak je jeho dobrým zvykem, dodatečně doplnil nominaci národního týmu o další jméno. Na reprezentačním srazu na červnové zápasy Ligy národů se tak představí také záložník Alex Král. Brankář Aleš Mandous navíc nahradil nemocného Jiřího Pavlenku, kterého skolil covid. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého má nyní 24 hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentaci doplnili Král a Mandous

Čtyřiadvacetiletý Král v uplynulém ligovém ročníku v dresu londýnského West Hamu, kde hostoval ze Spartaku Moskva, zasáhl pouze do šesti soutěžních utkání. Za národní tým dosud defenzivní záložník odehrál 29 zápasů a vstřelil dva góly. Třicetiletý slávistický gólman Mandous za reprezentaci nastoupil dvakrát.

"Vytížení Alexe Krále ve West Hamu nebylo v uplynulé sezoně takové, jako bychom si my i Alex představovali. Ale víme, že tréninku dával o to víc. Navíc každý den trénoval s hráči, kteří skončili na sedmém místě nejkvalitnější ligy světa," uvedl Šilhavý v tiskové zprávě.

"Chceme ho vidět a mít ho dva týdny v týmu. O svém potenciálu nás v minulosti přesvědčil a všichni mu přejeme, aby pro něj další sezony byly úspěšnější a tím pomohl i reprezentaci," dodal kouč.

Pavlenku v poslední době v reprezentaci provází velká smůla. Před rokem kvůli zranění přišel těsně před startem turnaje o letní mistrovství Evropy, kde národní celek došel až do čtvrtfinále, a zdravotní důvody ho vyřadily i nyní. Třicetiletý gólman Werderu Brémy měl pozitivní test na koronavirus a podle klubového webu zůstal v Německu.

Český tým si ve třetím ročníku Ligy národů poprvé zahraje elitní skupinu A a v červnu se představí nezvykle ve čtyřech zápasech. Nejprve 2. června přivítá Švýcarsko a o tři dny později rovněž v pražském Edenu bude hostit Španělsko. Za další čtyři dny nastoupí v Portugalsku a 12. června se představí v odvetě ve Španělsku.

Reprezentanti se v pondělí v poledne sešli v Praze a od 17:00 si na Strahově poprvé zatrénují. Šilhavému kvůli zranění chybí více než 10 hráčů obvyklého kádru včetně nejlepšího útočníka Patrika Schicka či záložníka Antonína Baráka.

Na internetové adrese vstupenkyfotbal.cz se stále prodávají lístky na domácí zápasy Ligy národů. Fanoušci si mohou pořídit balíček na všechny tři duely za výhodnější cenu nebo vstupenky na jednotlivá utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články