Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kozel: Odpískání penalty bylo radikální chybou

Praha - Utkání Dukly se Spartou završila pětiminutovka, během níž domácí dostali dvě branky, přišli o tři body a ještě jim rozhodčí vyloučil gólmana Radu. Právě červená karta pro brankáře, který měl faulovat kapitána Letenských Lafatu, vzbudila nejvíce emocí. Trenér Dukly Luboš Kozel po utkání uvedl, že se sudí dopustil radikální chyby.

Luboš Kozel
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

Situace přinesla hned několik sporných okamžiků. Zdálo se, že nejprve stál v ofsajdu hostující záložník Petr Jiráček, který následně možná v souboji drobně fauloval domácího obránce Jurendiče. Poté hlavička hostujícího středopolaře škrtnula o ruku domácího beka Lukáše Štetiny a následně míč zastavil gólman Rada, který jej udržel na čáře i přes dvojitou dorážku Lafaty. Lafata poté přepadl do sítě a domácí brankář ho udeřil rukou do hlavy. Je možné, že přitom už byl s míčem za čárou.

"Byla tam tři, čtyři kopnutí do mě, takže tři, čtyři fauly. Zaslechl jsem, že rozhodčí píská faul na mě, byl jsem o tom přesvědčený. Pak jsem rukavicí trochu zasáhl Lafatu v emocích do obličeje, ale nic zase tak zásadního to nebylo, aby tak padal," uvedl Rada. "Kdybych nebyl přesvědčený, že rozhodčí píská, nereagoval bych takto," doplnil Rada.

Blízko situaci stál sparťanský stoper Jakub Brabec. "Lafi tam vytvořil tlak do gólmana, pak přepadl a pak už jsem viděl jen to, jak Radič udeřil rukou Lafiho. Proto se takhle rozhodčí asi rozhodl," popsal Brabec. Nedovedl posoudit, zda předtím Lafata fauloval. "To nevím, to je na posouzení rozhodčího. Samozřejmě každý chce získat balon, tlak tam byl," podotkl.

Trenér Dukly Luboš Kozel byl po zápase rozladěný. Také on byl přesvědčený, že Kocourek odpískal Lafatovi faul. "Závěr moc komentovat nechci, protože si každý udělá úsudek sám. Už jsem to viděl ze záznamu. Můj názor je jednoznačný. Nejprve tam byl faul Jiráčka na Jurendiče, pak tam byla Jiráčkova hlavička, kterou chytil Rada na lajně. Lafata mu do míče kopnul napoprvé, napodruhé, přesto to Filip udržel na lajně," podotkl Kozel.

"A když pak Lafata přepadl do brány, Filipova reakce po odpískání byla taková, že mu trochu rukou strčil do hlavy. Za reakci to mohl být faul a i karta, ale rozhodně za to nemůže být penalta. Pokud je za faul mimo pokutové území odpískaná penalta v 93. minutě, je to dost radikální chyba," uvedl Kozel.

Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný situaci v době tiskové konference ještě neviděl ze záznamu, a tak se k ní nechtěl vyjadřovat. "Jediné, co dokážu říct, že gól neuznaný pro údajný ofsajd měl platit, to mi okamžitě řeklo vedení," podotkl k momentu, kdy v 84. minutě pro odmávaný ofsajd neplatil gól Lukáše Juliše. "K závěru se těžko můžu vyjadřovat. Bylo by to nefér, protože jsem zatím neviděl záznam," doplnil Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články